Güncel Haberler

Milano Litvanyalı Forveti Bu Kez Kadrosuna Katmak İstiyor

Corona salgını nedeniyle liglerin askıya alınması birçok takımın artık yeni sezonun planlarını yapmaya başlamasına neden oldu.

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Olimpia Milano‘da markette en fazla adı duyulan takımlardan biri.

Koç Messina yönetimindeki İtalyan ekibi, kadrosunu güçlendirmek için hedeflerini birbir belirlemeye başladı. Litvanya basketbol sitesi 15min.lt’ye göre geçen yaz da yakından ilgilendikleri ama kadrolarına katamadıkları Litvanyalı forvet Edgaras Ulanovas halen listelerinin başında yer alıyor.

Üstelik bu kez Litvanyalı forvet serbest olacak, Zalgiris Kaunas ile kontratu Haziran ayında sonaeriyor. Ulanovas 550.000 Euro’luk maaşıyla, Zalgiris’in en çok kazanan oyuncularından biriydi.

1.99 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli 3 numara, sezon askıya alınana kadar Zalgiris forması ile 28 Euorleague maçında ortalama 26 dakika süre almış ve 8.3 sayı, %36.8 3sayı, 3.3 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti. 3 numarada oynamasına rağmen alçak posttan skor üretebilmesi ve oyun kurabilmesi onu çok değerli bir parça yapıyor. Ayrıca savunmada da güçlü fizği ve yatay çabukluğu ile 1 numaradan 4 numaraya kadar tüm pozisyonların karşısında durabilmesi gibi çok önemli bir artısı daha var. Euroleague sahnesindeki her takımın her koçun isteyebileceği çok değerli bir tamamlayıcı parça.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …