Güncel Haberler

Zalgiris Kaunas Yeni Guardını Almanya’dan Getirmek İstiyor

Zalgiris Kaunas da coronavirüs arasıyla beraber transfer pazarını değerlendirmek isteyen takımlar arasında yer aldı.

Litvanyalı gazeteci Donatas Urbonas’ın haberine göre Turkish Airlines Euroleague temsilcisi, bu sezon gerek FIBA Şampiyonlar Ligi’nde gerekse BBL’de Rasta Vechta forması ile başarılı bir performans gösteren ABD’li guard Steve Vasturia‘yı kadrosuna katmaya oldukça yakın.

25 yaşında olan 1.96 metre boyundaki yetenekli guard, Rasta Vechta forması ile sezon askıya alınana kadar toplam 35 maçta görev alırken, 12.6 sayı, 3.9 ribaund, 5.1 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

MİNİ ANALİZ:

Vasturia, güçlü fiziği ve zekası ile dikkat çeken bir guard. Aslında halihazırda Zalgiris forması giyen ve yine Alman liginden gelen Walkup’a epey benzerlikleri var. Zaten koç Jasikevicius’un bu tarz uzun boylu guardları kullanmayı tercih ettiğini biliyoruz. Vasturia, üst düzey bir atlet değil ve çok çabuk değil. Ancak saha görüşü, oyun bilgisi, soğuk kanlılığı ve liderlik özellikleriyle değer katabilecek bir isim. Takımı ona ihtiyaç duyduğunda gerek dış şutları, gerekse akıllı penetreleri ile çift haneli skor katkısı verebilen bir guard. Euroleague sahnesinde işin savunma tarafında da sorun yaşamayacağını, sırıtmayacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …