Güncel Haberler

BOMBA: Real Madrid, Barcelona’nın Yıldızını mı Kapıyor?

Corona salgını nedeniyle basketboldan uzak kaldığımız bu günlerde özellikle Turkish Airlines Euroleague takımlarının transfer hedefleri ve olası hamleleri en büyük gündem konusu.

Ses getirecek bir haber ise İspanya’dan geldi.

DefenseCentra sitesinin haberine göre Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona‘nın yıldız skoreri Cory Higgins ile flört ediyor.

Evet bir çoğunuz Higgins’in daha geçen sezon Barça ile 3 yıllık 10.5 Euro değerinde çok önemli bir kontrat imzaladığını hatırlıyordur ve bu transfere pek olası değil gözüyle bakıyordur ama önemli ayrıntıları atlamayalım derim 😉

Öncelikle Barça’da Real’in aksine çok daha ciddi bir maaş kesintisine gidildi. Diğer taraftan Pesic’in özellikle yıldız isimler ve ABD’li oyuncular tarafından sevilmediğini de net olarak biliyoruz. Tüm bunlardan daha da önemlisi Higgins’in kontratında bu yaz için çıkış maddesi bulunuyor.

EDİTÖR YORUMU:

1.95 boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli skorer CSKA’daki başarılı sezonunun ardından serbest kalmış ve adı hem Barça hem de Real ile anıldıktan sonra Katalan ekibi ile imzalamayı tercih etmişti. Ancak koç Pesic ile arasının iyi olmaması ve takımda Mirotic gibi çok dominant bir skorerin olmasıyla beraber çok da verimli bir sezon geçirmediğini görmüştük. Euroleague sahnesinde yer aldığı 23 maçta 12.4 sayı, %40.0 3sayı, 2.1 ribaund, 2.7 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Real gibi tempolu guardların olduğu ve pas trafiğinin daha verimli olduğu bir takımda kesinlikle daha faydalı olacağını düşünüyorum. Onun gibi yüzdeli bir bitiriciyi, delici bir skoreri çok verimsiz kullandı Barça şuana kadar.

https://www.youtube.com/watch?v=6lUAHSy8QqY

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …