Güncel Haberler

Euroleague 10 Yılın En İyi Takımın Yeni Üyesi: Nando De Colo

Turkish Airlines Euroleague‘in düzenlediği Son 10 Yılın En İyi Takımı’nın yeni üyesi Fenerbahçe Beko‘nun Fransız yıldızı Nando De Colo oldu.

Euroleague’de 2010-2020 yılları arasında sergiledikleri performanslarla basketbol tarihine damga vurmuş olan isimlerin yer aldığı Son 10 Yılın En İyi Takımı’na seçilen oyuncular açıklanmaya devam ediyor.

Dimitris Diamantidis, Kyle Hines, Juan Caros Navarro, Luka Doncic ve Milos Teodosic’den sonra taraftarlar, basın mensupları, oyuncular ve koçlar tarafından yapılan seçimlerle belirlenen son isim Fenerbahçe Beko’nun Fransız süperyıldızı Nando De Colo oldu.

2010-11 sezonunda Valencia forması ile ayak bastığı Euroleague sahnesinde bu sezon 7.yılını geçiren Fransız yıldız, henüz kısa kariyerinde çok önemli başarılara imza atarak tarihe geçmeyibildi.

Euroleague’deki ilk ezonunun ardından 2012 yazında NBA macerasına yönelen De Colo, 2014 yazında ise tekrar Euroleague sahnesine geri dönmüştü.

CSKA Moskova forması ile geçirdiği 2015-16 sezonu onun kariyerinde çok ayrı bir yere sahip. O sezon takımını şampiyonluğa taşırken, hem normal sezon hem Final Four MVP ödüllerini kazanmış, bunların yanı sıra Alphonso Ford Sezonun En Skorer Oyuncusu ödülünün de sahibi olmuştu.

Rus devi 2018-19 sezonunda son 5 yıldaki ikinci şampiyonluğa uzanırken, performansı ile yine tkımı taşıyan isimlerden biriydi Fransız guard.

Geçtiğimiz yaz sarı lacivertli temsilcimiz ile anlaşan De Colo, 7 yıllık Euroleague kariyerinde 16.0 sayı, 2.8 ribaund, 3.5 asist istatistikleri yakaladı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …