Güncel Haberler

Mantzaris Atina’ya Dönebilir!

Corona salgını nedeniyle Euroleague‘in askıya alınmasının ardından takımlar yeni sezonun transfer çalışmalarına başladılar.

Guard rotasyonunu yerli bir isimle güçlendirmek isteyen Panathinaikos, tam 8 sezon boyunca ezeli rakibi Olympiakos’da forma giymiş olan Vaggelis Mantzaris‘i kadrosuna katmayı istiyor.

Bu sezona Unics Kazan’da başlayan ama beklentileri veremeyen tecrübeli guard, sonrasında ülkesine dönerek Promitheas‘a transfer olmuş, sezona ara verilene kadar orada mücadele etmişti. Yunanistan Ligi’nde yer aldığı 6 maçta 10.5 sayı, 2.2 ribaund, 5.3 asist, 1.8 top çalma istatistikleri ile adeta kendine gelmişti.

1.95 boyunda olan 29 yaşındaki Mantzaris, güçlü fiziği ve sert savunması ile rakip guardların korkulu rüyası olduğu gibi Spanoulis ve Sloukas gibi isimlerle yıllarca birlikte oynamanın getirdiği avantajla çok da başarılı, yaratıcı bir organizatör aynı zamanda. Hücumda sınırlı bir katkı veriyor ama tecrübesi, servisleri ve etkili penetreleri ile halen Euroleague seviyesinde önemli bir yedek guard.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …