Güncel Haberler

Dorsey NBA’de Bir Kez Daha Şansını Denemek İstiyor

NBA’den dönerek Maccabi Tel Aviv ile anlaşan Tyler Dorsey, Euroleague sahnesinde iyi bir sezon geçirdi.

Ancak Dorsey’nin aklında halen NBA var.

Sport5.co.il’in haberine göre yetenekli guardın kontratında 30 Temmuz tarihine kadar NBA çıkış maddesi var ve NBA takımlarından teklif gelmesi durumunda da bu opsiyonunu değerlendireceği belirtiliyor.

Haberin detaylarında ise 3 NBA takımının daha şimdiden oyuncuyla ilgilendiği belirtildi. NBA’de Atlanta Hawks ile Memphis Grizzlies formalarıyla boy gösteren Dorsey, bu kez garanti bir kontrat ve sabir bir rol almayı istiyor.

Tabi Dorsey’nin bu istediği şartları bulabilmesi için öncelikle takımların ana rotasyonlarındaki isimleri netleştirip, kontratları imzalaması gerekiyor. Hali hazırda corona salgını sebebiyle belirsiz olarak ara verilen NBA’in durumunu düşündüğümüzde gelecek pek parlak değil, bu gelişmelerin tamamlanmasının Temmuz sonrasına kalması şaşırtıcı olmaz. Elbette bu durum da Maccabi’nin faydasına olacaktır.

Haberde Euroleague takımlarının da Dorsey ile ilgilindiğini belirtiliyor ancak kontrasında bu yaz için sadece NBA çıkışı var, dolayısıyla Maccabi oyuncusunun Euroleague haklarını elinde bulunduruyor.

1.96 boyunda olan 24 yaşındaki yetenekli guard, Euroleague sezonu askıya alınana kadar 28 maçta ortalama 19 dakika süre alırken 9.9 sayı, %38.9 3sayı, 2.4 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …