Güncel Haberler

İtalya Ligi’nde Yönetim, Koçlar ve Oyuncular ile Maaş Kesintisi Konusunda Anlaştı

Bildiğiniz gibi İtalya Lega Basket Serie A‘da 2019-20 sezonu coronavirüs salgını nedeniyle tamamen iptal olmuştu.

İptal olan Serie A’da oyuncuların ve teknik ekiplerin maaş durumları da netleşti.

Kararından ardından 1 hafta geçmesiyle birlikte lig yönetimi Cuma günü (10 Nisan) bir açıklama yaptı ve ligde forma giyen oyuncular artı koçlarla toplu maaş kesintisi için anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Açıklamada kesintinin detaylarına yer verildi. Buna göre 50 bin dolardan fazla kazanan koçlar ve oyuncuların maaşlarında %20’lik bir kesinti yapılırken, 30 bin ile 50 bin arasında yer alan isimlerin maaşlarında ise %7.5’lik kesinti yapılacak. 30 bin doların altında kazananların ise maaşlarında bir düşüş olmayacak.

Anlaşmayla beraber hem oyunculara hem de koçlara özverili davranışları için teşekkür eden lig yönetimi geleceği ekonomik anlamda daha verimli inşaa edebilmek için bu düşünceli davranışın doğru olduğunu, kendilerinin de bu konuda çok hassas davrandıklarını belirttiler.

Hatırlayacağınız üzere Avrupa ligleri arasında daha önce Yunanistan, VTB ve Litvanya da sezonu tamamen iptal etmişti ama bu ligler arasından İtalya, oyuncu ve koçlarla maaş kesintisi konusunda anlaşma sağlayan ilk lig oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Derthona, Obasohan’ı Kadrosuna Kattı

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan İtalya Lega Basket Serie A …