Güncel Haberler

Pesic: “Mevcut Formatla Yeni Sezonu Oynamak Kolay Olmayacak.”

Barcelona‘nın tecrübeli koçu Svetislav Pesic, zamandan bağımsız olarak uygun şartlar altında 2019-20 sezonunu tamamlamak istediklerini belirtirken, yeni sezonun da halihazırdaki formatla oynanmasının zor olacağını dile getirdi.

Coronavirüs salgını nedeniyle Dünya genelinde bir çok spor organizasyonu sezonlarını iptal edip, tescil ederken koç Pesic, 2019-20 Euroleague sezonunun ileri bir tarihte da olsa oynanması gerektiğini belirtti.

İspanyol gazetesi Mundo Deportivo’ya şu açıklamalarda bulundu tecrübeli Sırp koç:

İspanyol hükümetinin alacağı karara göre tekrar antrenmanlara ne zaman başlayacağımıza karar vereceğiz. Bizim antrenmanlarımızı yapabileceğimiz üç tane tesisimiz var. Durumu değerlendireceğiz. Antrenmanlarımızı yapabileceğimiz farklı yerleri değerlendiriyoruz. Kulübüm ve ben bu sezonu bitirmek istiyoruz. Ancak bu karar bizim elimizde olan bir şey değil.

Mundo Deportivo & Eurohoops

Pesic, lig yönetimlerinin organizasyonu devam ettirebilmek için yeni yöntemler bulmaları gerektiğini ifade etti:

FIBA, EuroLeague ve yerel liglersadece bu sezonu nasıl bitireceğimizi değil, bir sonraki sezonu da nasıl oynayacağımızı düşünmek zorunda. Biz NBA değiliz, ortada odaklanmamız gereken tek bir lig yok. Avrupa’da takımlar en az yerel lig ve EuroLeague olmak üzere iki farklı ligde oynuyor. Önümüzdeki sene Olimpiyat elemesi de oynama durumumuz var.

Mundo Deportivo & Eurohoops

Tecrübeli koç da salgının büyük bir sorun olduğunu ve bunun da ancak birlikte aşılabileceğini ifade etti:

Bu başa çıkması kolay bir sorun değil ve bu yüzden üç kurumun da bir arada çalışması gerekiyor. Şu anda sahip olduğumuz formatla önümüzdeki sezonu oynamamız çok zor olacaktır. Bizim şu anda önümüzdeki sezonu nasıl başlayıp bitireceğimizi de bulmamız gerekiyor. Ancak şu anda EuroLeague ve İspanya Federasyonu’nun önceliğinin bu sezonu bitirmek olduğunun farkındayım.

Mundo Deportivo & Eurohoops

EDİTÖR YORUMU:

Koç Pesic’e katıldığım nokta sezonun tamamlanması emekleri olan takımlar için evet çok değerli. Ancak bu gidişle sezonu tamamlayabilmek için yeni sezonun hemen öncesi maçlar oynanmak zorunda kalacak. Bu da takımların yeni kadrolarla bu maçlarda yer alacağı anlamına geliyor. Bu senaryoda da emekten bahsetmek pek mümkün değil, çünkü yapılacak transferlerle beraber takımların güç dengesi de tamamen değişecektir. Bu sezonu kimseyi üzmeden bitirmenin en iyi yolu Beyaz Sezon olacaktır. Farklı her senaryoda birileri mutsuz olacak ve bir noktada haksızlık olacak. En az 3-4 haftalık bir antrenman süreci artı yabancı oyuncuların 2 haftalık karantina süreci ile birlikte toplam 1.5 aylık bir hazırlık sürecinden bahsediyoruz… Oyuncuları corona salgınından koruyalım derken bu kez de iyi hazırlanmadan sahaya sürüp sakatlık belasına bulaştırmanın bir anlamı yok bana göre…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …