Güncel Haberler

“Keşke Jordan ile Aynı Takımda Oynamasaydım.”

Eski NBA yıldızlarından biri, Michael Jordan ile oynamaktan pişman olduğunu dile getirdi.

Birçok kişi ve bana göre de NBA tarihinin en iyi oyuncusu olan Michael Jordan, her ne kadar Chicago Bulls forması ile tüm başarılara imza atmış olmasa da emeklilikten döndükten sonra kariyerinin son döneminde Washington Wizards forması giymişti.

Majesteleri, o günlerin ardından yıllar geçtikten sonra vediği bir röportajda bu kararından pişman olduğunu dile getirmişti ama bu konuda tek pişman olanın o kişi olmadığını son gelen haberlerle anlamış olduk.

O dönemlerde Jordan’ın yanına bir skor opsiyonu daha olması için eklenen, Richard Hamilton karşılığında Detroit Pistons’dan takasla alınan Jerry Stackhouse bunun kariyerini negatif etkilediğini belirtti.

ESPN’den Adrian Wojnaroski’nin podcastine konuk olan Stackhouse şu ifadeleri kullandı:

Açıkçası keşke hiç Washington’da oynamasaydım. Takas öncesinde Detroit’te her şey yolundaymış gibi hissediyordum. Fakat kendimin daha iyi olduğunu düşündüğüm bir idolle karşılaşmak gerçekten zorlayıcıydı. Ve işler hala Jordan üzerinden yürütülüyordu. Doug Collins’i seviyorum ama bence bu onun Chicago’da yaşadığı bazı kötü anları telafi etmesi için bir fırsattı. Hemen hemen her şey Jordan’ın yapmak istediği şekilde yürüdü. Aslında sezona çok iyi başladık ama Jordan, sanırım hücumun işleyiş şeklini beğenmedi çünkü hücum daha çok benim üzerimden dönüyordu. Tabii ki o daha fazla birebir oynamak istiyordu. Sezon hiç zevk almadığım bir şekilde sarsıldı. O yıl boyunca Jordan’a duyduğum saygıyı biraz kaybettim.

ESPN & Eurohoops

EDİTÖR YORUMU:

Stackhouse için zorlu bir dönem olduğunu söylemek elbette yanlış değil. Ancak egosunu biraz daha törpileyip Pippen gibi 2.adam olabilmeyi kabul edebilseydi bu dönemi belirttiği gibi sıkıntılı geçirmektense yine takdir ve alkışlarla geçirebilirdi. Kariyeri boyunca Iverson ve Jordan gibi süper yıldızların zaten gerisinde kaldı ki bana göre zaten süper yıldız potansiyeli yoktu. Haddini bilip ikinci adam olmayı kabul etmiş olsaydı çok daha başarılı bir kariyer onu bekliyor olurdu. Jordan gibi bir efsaneyle aynı takımda yer almak, antrenman yapmak, aynı soyunma odasında yer almanın zarardan çok fayda sağlayacağını düşünüyorum…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …