Güncel Haberler

Litvanya Efsanesi Chicago Bulls’un Yeni Yöneticisi Oluyor

NBA‘in Doğu Konferansı ekiplerinden Chicago Bulls, yönetimde önemli bir değişikliğe gidiyor.

Litvanya’nın efsane isimlerinden biri olan ve son olarka Denver Nuggets‘da GM görevinde bulunan Arturas Karnisovas, Bulls’un yeni başkan yardımcısı olmaya hazırlanıyor.

ESPN’in haberine göre Karnisovas, Denver’den ayrılıp Chicago ile anlaşmak üzere, sadece ufak pürüzlerin giderilip resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Litvanyalı basketbol adamı 2013 yılında Nuggets’da asistan genel menajer olarak kariyerine başlamış, 2017 yılında ise genel menajerliğe terfi etmişti.

Onun görev sürecinde Denver, Nikola Jokic ve Jamal Murray gibi yıldızları draftta kaparak Batı’nın iddialı takımları arasına girdi. Hatta 2013 ve 2017 draftlarında takasa girmeseler Rudy Gobert ile Donovan Mitchell’ı da kadrolarına katabileceklerdi.

2018-19 sezonunu 54 galibiyet, 28 mağlubiyet istatistikleri ile Batı Konferansı’nda ikinci sırada tamamlayan Denver Nuggets, 5 yıl aradan sonra ilk kez play-off’a kalma başarısı göstermişti.

Denver Nuggets’ı buralara getiren temel isimlerden biri olan 48 yaşındaki Karnisovas, şimdi Bulls çatısı altında çok daha zorlu bir görevi tamamlamaya çalışacak.

Sezona ara verilene kadar oynanan 65 maçta sadece 22 galibiyet toplayabilecek kötü bir sezona imza atan Bulls’da Zach LaVine ile Coby White öne çıkan isimler olmuşlardı. Takımın yıldızlarından biri olan Fin uzun Lauri Markkanen’den takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bakalım Karnisovas bu zorlu süreci nasıl yönetecek ve Bulls’u da Denver gibi iddialı bir takım haline getirebilecek mi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …