Güncel Haberler

Cedi Osman, Tüm Zamanların En İyi Türk Beşini Seçti

NBA’de Cleveland Cavaliers forması ile ülkemizi başarılı şekilde temsil eden Cedi Osman, milli takımda şimdiye kadar forma giymiş isimler arasından en iyi beşini seçti.

FIBA.com için bir yazı yayınlayan Cedi, Türkiye milli takımında forma giymiş tüm isimler arasından en iyi beşini seçerken, seçimlerini de detaylandırdı.

Cedi, oyun kurucu pozisyonu için Kerem Tunçeri‘yi seçti ve milli takım tarihinin en iyi guardlarından biri olan tecrübeli oyuncunun 2010 Dünya Şampiyonası yarı finalinde Sırbistan karşısında bulduğu son saniye basketini vurguladı.

Şutör guard pozisyonu için ise yakın arkadaşı Furkan Korkmaz ile kendi arasında tercih yapmakta zorlandığını belirtti. Furkan’ın çok iyi bir şutör olduğunu dile getiren Cedi, bu sezon Sixers ile iyi işlere imza attığını da ifade etti.

3 numaraya Cedi Osman, halihazırda Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı olan Hidayet Türkoğlu’nu seçti. Hido’nun hem Orlando Magic formasıyla NBA’de yaptıklarını hem de ay-yıldızlı formayla ortaya koyduğu performanslarını tekrar övgü dolu sizlerle dile getirdi.

Uzun forvet için ise çalışma ahlakı, profesyonelliği ve karakteri ile her zaman örnek aldığnı belirten Ersan İlyasova‘yı tercih etti. Cedi, milli takımda bir çok kez beraber oynadığı arkadaşının ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu da tekrar belirtti.

5 numara için ise Cedi’nin tercihi NBA tarihinde All-Star seçilen ilk Türk oyuncu olan Mehmet Okur oldu. NBA’e adım attığından bu yana Okur’un kendisine çok iyi destek olduğunu da ekledi Cedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …