Güncel Haberler

Euroleague Sezonu Tamamlamak İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Turkish Airlines Euroleague yönetimini oluşturan hissedarlar, coronavirüsün etkileri ve 2019-20 sezonunun akibeti hakkında görüşmek üzere videokonferans aracılığıyla bir araya geldi.

Avrupa’daki yerel liglerin bir çoğu sezonu iptal edip mevcut durumuyla tescil ederken bazı ligler ise karar almak için gözlerini Euroleague’e çevirmiş durumdalar.

Euroleague yönetimi, coronavirüs salgınının artarak devam etmesine rağmen henüz sezonu iptal etme gibi bir karar vermemiş ve kararın Mayıs ayında verileceğini açıklamıştı. Son yapılan toplantıda ise bu yönde ışık tutacak bazı kararlar alındı.

Yönetimden gelen açıklamaya göre şu kararlar üstünde anlaşma sağlandı:

  • Hem Euroleague Oyuncular Birliği hem de Euroleague Koçlar Kurulu ile görüşmelere devam ederek anlaşma sağlamak.
  • Hem oyuncular hem de organizasyonda yer alan tüm çalışanlar için sağlık güvenliğinin sağlanması şartıyla Euroleague ve EuroCup organizasyonlarındaki maçları sürdürmek ve 2019-20 sezonunu tamamlamak üzerine alternatif senaryolar üzerinde çalışmaya devam etmek.
  • Salgının getiriği olumsuz ekonomik etkileri sönümlemek ve kulüplerin tekrar kendilerini gelmelerini sağlamak adına orta ve uzun vadeleri planlar üzerinde çalışmak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …