Güncel Haberler

2021 Tokyo Olimpiyat Elemeleri’nin Yeni Tarihi Belli Oldu

Coronavirüs önlemleri kapsamında 23 Temmuz 2021 tarihine ertelenen Tokyo Olimpiyatları‘na katılacak takımların belirlenmesi için yapılacak eleme maçlarının da tarihi de belirlendi.

A Milli Erkek Takımımız‘ın da mücadele edeceği elemelerin tarihini FIBA, 22 Haziran – 4 Temmuz 2021 arası olarak açıkladı.

Elemelerin tarihleri değişirken eleme gruplarına ev sahipliği yapacak ülkeler değişmedi. Bildiğiniz üzere milli takımımız Kanada’nın ev sahipliğinde oynanacak maçlarda Çekya ve Uruguay ile ilk 2 sırada yer alabilmek için mücadele edecek.

Millilerimiz grupta ilk 2 sırada yer alabilirse yine Kanada’da oynanacak ve ev sahibi, Yunanistan artı Çin’in yer aldığı diğer grupta ilk 2 sırada yer alacak takımlarla çapraz eşleşecek. Bu çapraz eşleşmeleri kazananlar final oyanayacak ve bir takım 2021 Tokyo Olimpiyatları’na gitmeye hak kazanacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …