Güncel Haberler

NBA Oyuncuları Maaş İadesi Yapmak Zorunda Kalabilir!

Gün geçmiyor ki NBA oyuncularının maaşları ile ilgili corona salgınıyla lige verilen ara sebebiyle farklı senaryolar ortaya çıkmasın.

CNBC’nin haberine göre NBA Oyuncular Birliği (NBPA), son olarak oyuncu menajerleri ile bir telekonferans gerçekleştirdi ve burada lig yönetimi ile yapılan anlaşmada maaş iadesinin de maddelerden biri olduğunu dile getirdi.

Elbette bu maaş iadesi maddesi 6 aylık ödeme takvimine sahip olan oyuncuları etkileyecek, çünkü onlar ilk başta avantajlı görünüyorlardı kontratlarının büyük bir kısmını lig bitmese de garanti altına aldıkları için.

Hatırlayacağınız üzere ESPN geçtiğimiz günlerde bu konuda bir haber yapmış ve Lebron James başta olmak üzere bir çok oyuncunun 6 aylık ödeme anlaşmasına göre 15 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde maaşlarını almış olmaları gerekiyordu.

Bu haberin detaylarında ayrıca salgın sebebiyle sezonun kalan kısmının oynanmadan iptal edilmesi durumunda oyuncuların forma giyemedikleri her maç başına maaşlarının %1 oranında kesileceği de belirtilmişti. Özetle ligin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ve kayıplar büyük ölçüde oyuncuları da finansal olarak etkileyecek.

The Athletic geçtiğimiz günlerde tarafların görüşmeleri hakkında detaylar bildirmişti. Lig yönetimi, oyuncular birliğine 15 Nisan’dan başlayarak %50’lik bir kesinti teklifi yaparken, oyuncular birliği ise Mayıs ortasından başlayarak %25’lik bir kesintiyi karşı teklif olarak sunmuştu. Taraflar arasındaki görüşmelerde henüz bir sonuca varılamadı, yeni videokonferans görüşmeleri organize edilecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …