Güncel Haberler

NBA, Hızlı Testleri Sezona Dönüş Planlarında Kullanmayı Düşünüyor

NBA yönetiminin, NBA Oyuncular Birliği (NBPA) ile işbirliğine giderek ABD Yemek ve İlaç İdaresi’nin ön plana çıkardığı hızlı COVID-19 testlerini kullanarak 2019-20 sezonuna devam etme yoluna gidebileceği haberleri var.

ESPN’de yer alan haberde parmağa hızlıca bir iğne uygulayarak kan yoluyla şeker ölçülen aletler gibi kullanılan bu hızlı testlerin 15 dakika içerisinde sonucu verebilmesinin hem oyuncular hem de teknik ekiplerin salonlara giriş yapmadan kontrol edilmesine önemli bir etken olacağı belirtiliyor.

Tabi bu testlerin halen deney aşamasında olduğu ve henüz efektif sonuçlar vermediği, yani kesin bir alternatif olmadığı da haberde belirtiliyor.

Haberin detaylarında liglerin daha uzun süre oynanmamasının hem NBA’e hem de oyunculara vereceği ekonomik zararın etkisiyle artık bu tarz alternatif çözümlerin daha ciddi şekilde değerlendirildiği de belirtildi.

Diğer taraftan ABD’de salgının beklenenden daha hızlı ilerlemesi ile birlikte NBA yönetimi artık sezonun iptalini de gündeme almış durumda. Çünkü masaya gelen diğer opsiyonlardan kalan tüm maçlaroı bir ya da iki şehirde oynatma da pek ilgi görmedi. Bu senaryoda halen oyunculara ya da teknik ekibe virüs bulaşma riski ciddiyetini koruyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …