Güncel Haberler

Sloukas, Fenerbahçe’deki Geleceğinin Obradovic’e Bağlı Olduğunu Belirtti

Fenerbahçe Beko‘daki geleceği tartışma konusu olan ve adı eski takımı Olympiakos ile anılan Kostas Sloukas önemli açıklamalarda bulundu.

Yunan guard sarı lacivertlilerdeki geleceğinin koç Zeljko Obradovic‘in takımda kalıp kalmayacağı ile direkt bağlantılı olduğunu dile getirdi.

Ülkesinde Ta Nae gazetisine verdiği röportaj şu ifadeleri kullandı:

Olympiakos ya da Panathinaikos‘a döneceğime dair haberler var. Bu senaryoları ben de görüyorum ama Fenerbahçe ile bir yıllık daha sözleşmem var. İçinde bulunduğumuz sıra dışı durumdan dolayı farklı düşüncelere sahibim ama bu hala kontratım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Eğer söylentilerdeki gibi koç Obradovic takımdan ayrılırsa işler değişebilir.

Ta Nae & Eurohoops

Takımın coronavirüs salgınından nasıl etkinediğine dair de açıklamalar getirdi:

Anladığımız kadarıyla birkaç takım arkadaşım Rusya’da Khimki ile oynadığımız maç için bulunduğumuz esnada virüsü kaptı. Ben o maçta oynamadığım için İstanbul’da kalmıştım. Ancak bu durumun hepimizi korkuttuğunu söylemem gerekiyor. Türkiye’de durumun başlarda gerektiği kadar ciddiye alınmadığını liglerin bir süre daha devam etmesiyle birlikte gördük. Umarım her şey kısa süre içerisinde yoluna girer.

Ta Nae & Eurohoops

Euroleague’de sezonun askıya alınması hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Avrupa’nın dört bir yanında salgın çok ilerlediği ve büyük tehlikeler taşıdığı için maçların tekrar oynanmaya başlamasını çok düşük bir ihtimal olarak görüyorum. Şartlar ne olursa olsun EuroLeague sezonunun iptal olması gerektiğine inanıyorum.

Ta Nae & Eurohoops

EDİTÖR YORUMU:

Sloukas kalitesi tartışılmaz oyuncu, Euroleague sahnesindeki en iyi guardlardan biri. Ama gelgelelim yıldız kontenjanını doldurabilecek, takıma hem savunma hem hücumda liderlik edebilecek üst düzey yeteneklere de sahip olmadığı bir gerçek. Fenerbahçe Beko, ona bu anlamda haddinden fazla değer verdi hem manevi hem de maddi olarak. Bu nedenle koç Obradovic takımda kalsa da kalmasa da artık yolları ayırmalarının zamanı geldi. Özellikle De Colo’nun olduğu bir ortamda savunmaya yapmayan bir guardın daha takımda kalması pek mantıklı değil ki zaten bu sezon birlikte oynadıkları zaman ne kadar uyumsuz olduklarını da gördük. Umarım sarı lacivertliler yapacakları revizyonda onu tekrar takımda düşünmüyorlardır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …