Güncel Haberler

Teodosic, Euroleague’de Son 10 Yılın Takımına Yeni Eklenen Üye Oldu

Euroleague sahnesinde 2010-20 yılları arasında yer almış ve performansları ile gönülleri fethetmiş isimler Son 10 Yılın En İyi Takımı arasındaki yerlerini almaya devam ediyorlar.

Dimitris Diamantidis, Kyle Hines ve Juan Carlos Navarro gibi isimlerin ardından bu prestijli takıma adını yazdıran 4. isim ise halihazırda Virtus Bologna forması giyen Sırp maestro Milos Teodosic oldu.

Taraftarlar, medya çalışanları, oyuncular ve koçlar tarafından yapılan oylamanın sonucunda belirlenen Son 10 Yılın Takımı’na eklenen yeni isim Euroleague’in yaptığı resmi duyuruya göre Teodosic oldu.

Bahsi geçen 10 yıllık dönemin ilk kısmında, 2010 yılında, Olympiakos forması ile MVP ödülünü kazanarak bu ödüle sahip olan en genç isim olarak adını tarihe yazdırmıştı zaten Sırp guard. Geride bıraktığımız 10 yılda ise gösterdiği performansla kendisini dünyanın en iyi oyun kurucuları arasına koymayı başarmıştı.

2011 yazında katıldığı CSKA Moskova ile 6 harika sezon geçirdi ve 2016 yılında Berlin’in ev sahipliğinde düzenlenen Final Four’un finalinde temsilcimiz Fenerbahçe karşısında yıldızlaşarak Rus ekibini özlediği şampiyonluğa ulaştırmıştı.

Euroleague kariyeri boyunca 3 kez Yılın Beşi’ne seçilen Teodosic, Vassilis Spanoulis ile beraber geride bıraktığımız 10 yıllık süreçte 2500 sayı ve 1000 asist barajını geçebilen 2 oyuncudan biri olma ünvanına da sahip.

Süper yıldızın geride bıraktığımız 10 yıllık kariyerindeki en unutulmayan performans ise 2016 Final Four finalinde temsilcimiz Fenerbahçe karşısında ortaya koyduğu 19 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 29 verimlilik puanı içeren performanstı ki Teo, kariyerindeki 6 Final Four’da bu performans sayesinde ilk şampiyonluğa da imza atmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …