Güncel Haberler

Nachbar: “Sezonun Devam Etmeme Olasılığı %90”

Coronavirüs salgınının maalesef hem ABD hem de Avrupa’da her geçen gün etkisini arttırmaya devam etmesi basketbol organizasyonlarını da ciddi şekilde zorluyor.

Euroleague Oyuncular Birliği (ELPA) Genel Direktörü Bostjan Nachbar da İspanyol Gazetesi AS’a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kariyerinde Anadolu Efes forması ile de izlediğimiz Nachbar, artık Turkish Airlines Euroleague‘de 2019-20 sezonunun devam etmeme olasılığının %90’ı da aştığını belirtti. Diğer taraftan oyuncu maaşlarındaki kesinti hakkında da görüşmelerin devam ettiğini ekledi:

Kulüpler de bu anlaşmanın önemini biliyor. Kimse BAT gibi üçüncü bir yer ile görüşmek istemiyor. NBA’deki süreci de takip ediyoruz. Oradaki karar da öncü olacak. Yüzde 80 ödeme istediğimiz konusu doğru değil. Biz hala görüşme halindeyiz.

AS

Tıpkı liglerin askıya alınması olduğu gibi oyuncu maaşlarındaki kesinti konusunda da NBA’in alacağı kararın öncü olacağına ben de katılıyorum. Diğer taraftan bu işi em kulüplerin hem de oyuncuların fazla uzattığı da bir gerçek. Oyuncuların maaşlarındaki kalan tutarın yarı yarıya bölüşülmesi iki tarafı da üzmeyecektir. Sonuçta kulüpler bu işten daha çok zarar görmüş gibi görünse de oyuncuların da hayatlarını ikame ettirmek için paraya ihtiyaçları var bu zorlu günlerde. Karşılıklı olarak taşın altına ellerini koyup riski ve kaybı paylaşmalılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …