Güncel Haberler

Micic, Ergin Ataman ve Orhun Ene’ye Övgüler Yağdırdı

Anadolu Efes‘in Sırp yıldızı Vasilije Micic, Murat Özyer’in “Koçlarla Evde Sohbet” programına konuk oldu.

Micic, kariyerindeki tüm koçlar hakkında yorumlar iletirken Orhun Ene ve şimdiki koç Ergin Ataman’a ise övgüler yağdırmaktan çekinmedi.

Kariyerimde çok fazla sayıda iyi ve başarılı koçla çalışmak fırsatı buldum, hepsinden çok şeyler öğrendim. 16 yaşındayken Mega Vizura’daki koçum Dejan bana çok özgürlük tanıdı ve bu sayede gelişimim hızlandı. Bireysel çalışmaya çok önem veriyordu, hatalarımızı anlayışla karşılıyordu, düzeltmeleri anlaşılabilir şekildeydi ve sabırlıydı.

Basketfaul

PESIC’LE BAYERN’DE HAYALKIRIKLIĞI

20 yaşındayken Bayern’de Pesic’in oyuncusu oldum. Oraya giderken Pesic’le ilgili herşey kağıt üzerinde iyiydi ama gerçek hayat aynı şekilde olmadı. O sıralar planın iki yıl Bayern’de oynayıp daha sonra draft edildiğim Philadelphia’ya gitmekti, olaylar farklı gelişti. Koça müthiş güven duyarak gitmiştim, ilk point guard olmayı hayal ediyordum, Euroleague için hazır olduğumu düşünüyordum. Ancak Pesic beni asker oyuncuya çevirmeye çalıştı, bu benim tarzım değildi. Bence koç, oyuncudan farklı bir oyuncu yaratmaya çalışmamalı ve kendi tarzında oynamasına izin vermeli. Buna karşılık Pesic bana savunma yapma alışkanlığı kazandırdı.

Basketfaul

RADONJIC’LE KENDİME GELDİM

Radonjic’le kariyerimdeki en önemli dönemlerden birini yaşadım. Pesic bana engeller koyunca ayrılmaya karar vermiştim. En iyi seçenek Kızılyıldız’dı. Oraya gittiğimde kendime güvenip kalmamıştı. Sakatlığımı da yenip toparlanmamda koçun çok desteği oldu. Beni transfer ederken sözler verip yerine getirmeyen Pesic’le yaşadığım hayalkırıklığından sonra Radonic’e çok şeyler borçluyum. Genç oyuncuya 22-23 yaşına kadar sabretmezseniz onu kaybedebilirsiniz.

Basketfaul

ENE ÇOK DÜRÜSTTÜ

2016’da ilk kez Milli Takıma çağrılmadım, süreyi düşünerek TOFAŞ’ın teklifini kabul ettim. Giderken TOFAŞ’ı ve Orhun’u tanımıyordum. Orhun’un ender rastlanan dürüstlük ve sabırlılıkta olduğunu söyleyebilirim. Kendisi ile konuşmamızda kötü deneyimin etkisiyle ‘Hak etmek istiyorum, bana karşı adil olun ve hak etmişsem bana bunun karşılığını verin.’ dedim ve Orhun da bana hak ettiğim her şeyi verdi. İniş çıkışlarım oldu ama koç bana sabır gösterdi. İyi oynamaya başlamışken Şubat ayında elimi kırdım. 6 hafta oynayamadım,bu sürede koçla çok yakın arkadaş olduk, umarım yaşamımız boyunca bu dostluğu sürdürürüz. Yazın Zalgiris’ten teklif gelince beni tutmak istemesine rağmen Orhun Hoca ‘Senin için gitme zamanın’ dedi ve kararımı kolaylaştırdı.

Basketfaul

SARAS’LA 1 YILDA 7 SEZONLUK DENEYİM KAZANDIM

Zalgiris dönemi muhteşemdi, koç Saras basketbol özelliklerimi ufak dokunuşlarla keskinleştirdi, bir sezonda 7 sezonluk deneyim kazandım.

Basketfaul

ATAMAN İŞİ KARIŞIK HALE GETİRMEYEN BİR KOÇ

Belki mantıklı olan Zalgiris’te kalmaktı ama ben deneyimlerimi Efes’te kullanmak istedim. Giderken bana ‘Ataman Sırpları sevmez, basketbolu umursamaz’ gibi eleştiriler geldi ama ben bunları umursamadım. Sahadaki işi fazla karışık hale getirmiyor, oyuncuyu anlıyor, sorumluluk veriyor, hatalarını anlayabiliyor, özgürlük veriyor. Bu nedenle Efes’te kalıp kontratımı uzattım.

Micic kariyerinde bu güne kadar çok değerli koçlarla çalıştı ve özellikle Ene artı Saras ile çalışmanın bir oyun kurucu için değeri tartışılamaz. Bu nedenle açıklamalarında Saras’a az yer ayırarak sanki biraz haksızlık etmiş 🙂 Anadolu Efes forması ile performansını zirveye taşıdığı bir gerçek. Kendisinin de belirttiği gibi koç Ataman’ın guardlara verdiği özgürlüğü ve sonsuz krediyi çok iyi değerlendirdi, değerlendiriyor. Bu sezon NBA takımlarının da yakından takip ettiği Micic’in NBA hakları 76ers’ın elinde ve onu bir kaç sezon için de basketbolun zirvesinde görürsek hiç şaşırmayalım. Fiziği, saha görüşü ve deliciliği ile orada da etkili olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …