Güncel Haberler

TBF, Maçların Oynanmaması Senaryosu İçin Kulüplerin Görüşüne Başvurdu

Corona virüs salgınının ülkemizde de etkisini arttırması ile beraber TBF, ING Basketbol Süper Ligi 2019-20 sezonunun maç yapılmadan tamamlanması senaryosunu daha ciddi değerlendirmeye başladı.

TBF yönetimi BSL dahil tüm liglerde yer alan takımlara bir yazı göndererek 2019-20 sezonunun maç yapılmadan tamamlanması ile ilgili görüşlerini sordu.

Kulüplere gönderilen metin şöyleydi:

Bildiğiniz gibi 19 Mart 2020 tarihinde alınan karar ile Kovid-19 nedeniyle liglerimiz ertelenmişti. Liglerin geleceği ile ilgili karar oluşturmadan önce sizlerin görüşlerini bir kez de yazılı olarak almak istedik.

Kalan müsabakaların oynanamaması durumunda 2019-20 sezonunun nasıl sona erdirilmesine yönelik görüşlerinizi resmi yazı ile 7 Nisan 2020 tarihi saat 18:30’a kadar bildirmenizi rica ederiz.

TBF

Ülkemiz gibi basketbol liglerimiz de ekonomik anlamda üst düzey bir yapıya sahip değil. Bu nedenle takımlar sezonun oynanmasıyla birlikte bu kadar zarar etmişken, bir çok takım yabancı oyuncuları ile kontratlarını dahi feshetmişken ısrarla ligi oynatmak zaten mantıklı değil. Bu aşamadan sonra takımların hızlıca sezonu şampiyonsuz olarak “Beyaz Sezon” olarak kabul etmesi ya da mevcut sıralamanın tescil edilmesi beklenecek. Umarım bir an önce karar verilir ve sezonun ısrarla oynatılmaya çalışılmasına devam edilmez.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …