Güncel Haberler

Pau Gasol Barcelona’ya Dönmeye Sıcak Bakıyor

İspanya basketbolunn en büyük efsanelerinden biri olan Pau Gasol, yetiştiği takım Barcelona‘ya geri dönme konusunda Turkish Airlines Euroleague taraftarlarını heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli uzun ülkesine dönüp Barcelona forması giymenin kendisine oldukça cazip geldiğini ama tabiki öncelikle hedefinin NBA’de kalmak olduğunu da belirtti.

Zach Lowe’un podcastine konuk olan Gasol, kariyerindeki sonraki adımlar hakkında açıklamalarda bulunurken İspanya’da emekli olma fikri hakkında da düşüncelerini açıkladı:

Barcelona’dan ayrılıp NBA’e geldiğim dönemde de bunu söylemiştim. NBA’de kaldığım süre uzadıkça bir yıl için İspanya’ya dönmek benim için daha zor bir hale geliyor. Marc [Gasol] geçtiğimiz günlerde buna benzer bir açıklama yaptı. Kariyerini NBA’e gelmeden önce oynadığı Girona’da tamamlamak istediğini söylemişti. Girona onun için çok büyük önem taşıyor. Tıpkı Barcelona’nın benim için önemli olduğu gibi. Ancak kesin bir şey söylemek istemiyorum. Belki kaderimde bu vardır, bilemiyorum. Bu ihtimalin belirli bir çekiciliği olduğunu söylemem gerek ancak hala dünyanın en iyi oyuncularının oynadığı ligde mücadele etmek istiyorum.

Zach Lowe & Eurohoops

Pau, geçen sene Mayıs ayında ayağından ameliyat olmuştu ve halen iyileşme süreci içerisinde. Olimpiyatlar’ın gelecek yaza ertelenmesi ile beraber İspanya’nın kadrosunda yer almak ve son kez olimpiyatlara gitmek istediğini dile getirdi:

Bunu kesinlikle deneyeceğim. Ama kontrol edebildiğim şeyler üzerine odaklanmayı tercih ediyorum, bu da benim rehabilitasyon sürecim. Şu andaki önceliğim tekrar sağlığıma kavuşup ayağımı kuvvetlendirmek. Sağlıklı duruma geldikten sonra ne yapabileceğime bakacağım. Bu bir süreç ve şu anda kesin olan hiçbir şey yok. Şu anda içinde bulunduğumuz şartlarda sağlık merkezlerine gidip test yaptırmak zor. Olimpiyatlar da ertelendi zaten. Bu yüzden herkesin yaptığı gibi bu konuya gün gün yaklaşıp elimden geleni yapacağım. Tekrar sahaya çıkacağım gün için hazırlanmaktan başka elimden gelen bir şey yok.

Zach Lowe & Eurohoops

Gasol son olarak Portland Trail Blazers forması giyiyordu ve tam sağlığına kavuşursa halen NBA seviyesinde tecrübesi ve zekası ile değer katabilecek bir alternatif uzun konumunda. Tabi sezon devam etmezse bu yaz serbest kalacağını da belirtmek lazım. Ülkesini ve Barcelona’yı ne kadar sevdiğini düşünürsek onu tam bir süper yıldız gibi uğurlamak isteyen kulübüne dönmesi ve emekliliğe burada adım atması ona yakışan ve hakettiği olacaktır. Umarım onu son bir kez daha Euroleague sahnesinde izleme fırsatı bulabiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …