Güncel Haberler

Anadolu Efes, Valencia ve Real Madrid Bir Çok Takımın Aksine Maaş Kesintisi Yapmayacak

Coronavirüs salgınının Avrupa basketbolunu ekonomik olarak negatif etkilediği bu günlerde 3 kulüpten sevindirici ve destekleyici haberler geldi.

Turkish Airlines Euroleague‘deki 2 temsilcimizden biri olan lider konumdaki Anadolu Efes ve iki İspanyol temsilcisi Valencia ile Real Madrid‘in oyuncu maaşlarında kesintiye gitmeyecekleri öğrenildi.

Salgın önlemleri çerçevesinde Euroleague’in askıya alınması, maçların ertelenmesi ile beraber kulüpler TV yayınları ve diğer gelirler konusunda ciddi bir zarara uğramışlardı. Ancak bu 3 kulüp ekonomik anlamda yaşadıkları bu düşüşü oyuncularına yansıtmamaya karar verdiler.

Hatırlayacağınız üzere bir diğer İspanyol kulübü Barcelona, sadece basketbol değil tüm branşlardaki oyuncuların maaşlarında kesintiye giderek Euroleague sahnesinde de bunu ilk olarak resmi anlamda duyuran kulüp olmuştu. Ancak bu 3 kulüp Barça’nın aksine oyuncularına bir kesinti yansıtmayacaklar.

Halen salgının durumu ciddiyetini korurken Euroleague yönetimi sağlık güvenliğinin sağlanması durumunda tıpkı NBA gibi 2019-20 sezonuna yaz aylarında devam etmenin planlarını yapıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …