Güncel Haberler

Türkoğlu: “Değişik Senaryolara Göre Hazırlıklarımız Var.”

Coronavirüs salgınının hayatımızı etkisine aldığı bu günlerde elbette basketbol da tamamen durdu. ING Basketbol Süper Ligi‘nde 2019-20 sezonunun da geleceği halen belirsizliğini koruyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da TRT Spor canlı yayınına bağlanarak belirsizliğin devam ettiğini ve değişik senaryolar için hazırlıkların yapıldığını dile getirdi:

Tüm dünyanın cevabını bulamadığı süreci biz de yakından takip ediyoruz. Sayın Bakanımız ile görüşmemizde kendisine de durumlar anlattık. Bazı şeyler sadece bizlerle bağlantılı değil. Önemli olan bir an önce herkesin sağlığına kavuşması. Federasyon olarak bütün çalışmaları yapıyoruz. Çalıştığımız birkaç senaryo var. Bunları kulüplerimizle de paylaşacağız ve geri dönüş alacağız. En sağlıklı kararı vereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Kolay bir süreç olmayacak. Ne kadar devam edeceğini de kimse bilmiyor.

Bu süreçte maalesef her yapacağımız olayda, değişiklikte herkesin mutlu olamayacağı durumlarla da karşı karşıya olabiliriz. İnşallah, insanlarımız, kulüplerimiz, camialarımız bu süreçte anlayışlı olur. Çoğu kararları da onlarla alacağız. İnşallah, bu süreci onlarla birlikte zararsız şekilde atlatırız.

TRT Spor

Aslında başka senaryolara dair açıklamalarda bulunmamış halen. Elbette belirsizlik devam ediyor ama bu süreçte TBF’nin artık en azından 2 ya da 3 senaryo geliştirip, kulüplerle beraber bu senaryoların detayları üzerinde çalışmaya başlaması gerekiyor. Eğer bu süreç zaten arka planda devam ediyorsa sorun yok ama artık spesifik opsiyonlar üzerinde devam etmek lazım. Çünkü zaten kriz geçse de basketbolumuzu zor günler bekliyor, en azından bu tarz sorunları hazır planlarımızla hızlıca çözüp önümüze bakmamız gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …