Güncel Haberler

Datome: “Yeni Sezon Herkes İçin Çok Farklı Olacak.”

Coronavirüs salgını nedeniyle tüm hayat gibi spor organizasyonları ve basketbol da ciddi şekilde etkilenmiş, hatta durmuş durumda.

Fenerbahçe Beko‘nun İtalyan yıldızı Gigi Datome de hem yaşanan krizi hem de bunun basketbola etkilerini ülkesinin haber ajanslarından SkySport’a anlattı.

Şu an yaşanan acil durum göz önüne alındığında yeni sezon, herkes için çok farklı olacak. Bu, çok demokratik bir kriz. Spor artık eskisi gibi olmayacak. Hepimiz, yeni bir başlangıca hazırlanmalıyız.

SkySport

Datome herkesin evde kalması gerektiğini yinelediği açıklamalarında kendisinin bu süreçte neler yaptığını şöyle anlattı:

Bu süreçte aktif kalmaya ve Türkçe öğrenmeye çalışıyorum. Öğreniyorum çünkü 5 yıl geçirdikten sonra hiç bilmemek utanç verici olurdu. Birinci veya ikinci seviyedeyim. Yani İngilizce bilmeyen biriyle konuşmam gerekirse derdimi anlatabilirim.

SkySport

İtalyan yıldız koç Obradovic ile ilişkisi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu:

Obradovic ile çok yakın bir ilişkimiz var. Hem keyifli hem zorlu anlar yaşadık. Aramızda saygı ve sevgi var ki onunla böyle bir ilişkim olduğu için gurur duyuyorum. Onun için takım, en önemli şey ve başka bir şeyi kabul etmiyor. Yaptığı ve düşündükleri konusunda çok net.

SkySport

Datome ülkemize gelmiş en entellektüel, en zeki ve en sıcak yabancılardan biri. Elbette bir Akdeniz insanı olması ile kan çekiyor diyebiliriz 🙂 Bu yaptığı açıklamalarda da ne kadar samimi olduğunu görebiliyoruz. Bunun yanında basketbolun geleceği hakkında belirttiği noktalar da çok doğru maalesef. Yeni sezonla beraber basketbol ekonomisi çok negatif etkilenecek ve bunun başta kulüplere sonra da oyunculara ve koçlara yansıyacağından eminiz. Umarız başta ülkemiz sonrasında da tüm basketbol dünyası bu krizi olabilecek en az hasarlar atlatır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …