Güncel Haberler

NBA, Maaş İndiriminde Israrcı

Coronavirüs salgınınının artmasıyla beraber artık sezonun tamamlanma ihtimalinin giderek azaldığı NBA‘de yönetim oyuncuların maaş indirimine gitmesi konusunda ısrarcı.

NBA yönetimi ve Oyuncular Birliği (NBPA), 15 Nisan’dan ödenecek maaş taksitleri ile beraber %50’lik bir kesintiye gidilmesi konusunda görüşmelerini sürdürüyorlar.

The Athletic’in haberine göre NBPA Mayıs ayıyla beraber başlamasını istediği %25’lik kesintide diretiyor.

Corona salgını nedeniyle ertelenen NBA sezonunun tamamen iptal edilmesi durumunda Bleacher Report’un haberine göre Los Angeles Lakers’ın yıldızı Lebron James maç başına 400 bin dolar gibi bir gelir kaybına uğrayacak.

NBA’in mevcut tüzüğü salgın vb durumlarda maçların oynanmaması nedeniyle ilgili maçlar için oyunculara maaş kesintisi teklifi yapmasına izin veriyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta New York Times’ın haberine göre oyuncuların %90’lık kısmı 1 Nisan itibariyle maaşlarının yarısından azını alabildi çünkü neredeyse tüm oyuncuların kontratları 12 aylık plana tabiydi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …