Güncel Haberler

Kobe, Duncan ve Garnett Hakettikleri “Onur Listesi” ndeki Yerlerini Alıyorlar

NBA tarihine damga vurmuş isimlerin yer aldığı Onur Listesi’ne (Hall of Fame) 2020 yılında yeni girecek isimler belli oldu.

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Hall of Fame gecesi bu sefer corona önlemleri nedeniyle elbette fiziksel olarak düzenlenemeyecek.

2020 yılında Onur Listesi’ne yeni dahil olacak isimler ise netleşti; Kobe Bryant, Tim Duncan ve Kevin Garnett yeni eklenen isimler oldular.

2020 yılının başında kızı Gianna ve 7 kişi ile beraber helikopter kazasında kaybettiğimiz Kobe’nin Hall of Fame gecesindeki konuşmasını dinleyemeyecek olmak tüm basketbol severleri üzdü, bu vesileyle onu bir kez daha andık.

Baştan sona başarılarla dolu kariyerinde 1346 maçta forma giyen Mamba, Los Angeles Lakers tarihine geçmiş en önemli isimlerde biri. 25.0 sayı, 5.2 ribaund, 4.7 asistlik kariyer ortalamalarını 5 şampiyonluk, 2 Finaller MVP’si ve 1 normal sezon MVP ödülleri ile taçlandırmıştı.

NBA tarihinin en önemli 4 numaralarından biri olan 2004 normal sezonunun MVP’si Kevin Garnett ise 17.8 sayı, 10.0 ribaund ile, double-double ortalamalarıyla kariyerini tamamlamıştı. KG’nin Boston Celtics ile bir şampiyonluğu da bulunuyor.

San Antonio Spurs tarihinin tartışmasız en önemli oyuncusu olan ve basketbol tarihinin en değerli uzunlarından birin olan Tim Duncan, siyah beyazlı forma ile tam 5 şampiyonluğa imza atarken, 3 Finaller MVP’si ve 2 normal sezon MVP’si ödüllerine de sahipdi. Duncan kariyerinde 1392 maçta mücadele ederken, 19.0 sayı, 10.8 ribaund, 3.0 asist, 2.2 blok ortalamaları yakalamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …