Güncel Haberler

Furkan Korkmaz: “Philadelphia’da Ciddi Sayıda Virüsten Etkilenen İnsanlar Var.”

NBA‘deki temsilcilerimizden Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz, corona günlerinde ABD’de geçirdiği günleri ve ülkenin ne durumda olduğunu evinden NTV’ye bağlanarak anlattı.

Bildiğiniz üzere NBA 3 hafta önce coronavirüs tedbirleri içerisinde ligi erteleyerek tüm spor organizasyonlarına örnek bir harekete imza atmış, öncü olmuştu.

Furkan ABD’de yaşananları ve durumu şu şekilde anlattı:

Amerika’da genel anlamda görüntü pek de iç açıcı değil. Philadelphia’da da ciddi sayıda bu virüsten etkilenen insanlar var. Mümkün olduğunca önlemlerimizi almaya çalışıyoruz.

NTV

Takımda 3 kişinin testinin pozitif çıkması hakkında ise şu ifadeleri kullandı milli oyuncu:

Herkesin kendi özel hayatı olduğu için kulüp açıklamak istemedi. Eğer açıklamak isteyen olursa çıkıp, kendilerinin açıklamasını istedi. Takımda yahut organizasyonda virüs kimde var bunu ben de bilmiyorum. Açıklamak isteyen açıklıyor dediğim gibi. Umarım herkes iyidir.

NTV

Evde neler yaptığını ve nasıl vakit geçirdiğini de anlattı Furkan:

Evde yapabilecek çok şey yok. Genellikle Türkiye’deki arkadaşlarımla FIFA oynuyorum. Onun dışında da bir iki saat spor yapmaya çalışıyorum. Yediğime içtiğime ve uyku düzenime dikkat etmeye çalışıyorum çünkü bu süreç çok kısa sürecekmiş gibi gözükmüyor.

NTV

NBA’in ne zaman başlayacağını dair tahminleri ise şöyle illeti:

Doğru söylemek gerekirse, biz de haberleri sosyal medyadan takip ediyoruz. Benim duyduğum Nisan ortasında bir karar alınacağı… O kadar ani gelişen bir durum oldu ki herkes olayın biraz şokunda. Hala da o şoku yaşıyoruz. Radikal bir karar almak şu anda çok zor. NBA’in sporcular ve herkes için en doğru kararları alacağına eminim.

NTV

Bu anormal günlerde evde kalmak hepimiz için zaman zaman fiziksel olarak ve psikolojik zor olsa da hepimizin savaşması, evde kalmaya devam etmesi gerekiyor. NBA sahnesinde mücadele eden atletler için de evde kalmak, kendilerine bakmak ve sezon geri geldiğinde hazır olabilmek hiç kolay değil. Üstelik bir de Furkan gurbette, ailesinden uzakta. Umarız en kısa zamanda bu zor günleri atlatıp basketbola ve NBA heyecanına kaldığımız yerden devam edip, Furkan’ın üçlükleri ile yine keyifleniriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …