Güncel Haberler

Alper Yılmaz: “Maaş Kesintisi Yönünde Şuanda Bir Kararımız Yok.”

Coronavirüs salgını nedeniyle hepimiz gibi basketbolcular ve takım yöneticiler de bu zor dönemi evlerinde geçiriyorlar.

Turkish Airlines Euroleague ve ING Basketbol Süper Ligi‘nin lideri Anadolu Efes‘in Genel Menajeri Alper Yılmaz evinden video konferans ile TRT Spor yayınına bağlanarak takımdaki durumu değerlendirdi.

Şu anda zor bir dönemden geçiyoruz. Biz de evde kalarak kendimizi izole etmeye çalışıyoruz.” açıklamasını yaparken, takımla ilgili, “Şu anda ülkelerine dönen yabancı oyuncularımız var. 5 yabancı oyuncumuz ise burada. Takımda belirti gösteren kimse yok. Herkes evinde çalışıyor ancak tabii ki oynanan maçlar gibi olmuyor. Ama sağlıklarının iyi olduğunu biliyoruz.

TRT Spor

Maaş kesintisi olup olmayacağı yönündeki soruya şu şekilde cevap verdi:

Oynanmayan maçlar ekonomik olarak sıkıntıya düşürecek gibi ancak şu anda öyle bir durum söz konusu değil. Avrupa Ligi oyuncu birliği ile konuşuyoruz ve hareketlerimizi de ona göre şekillendireceğiz.

TRT Spor

Sezona başlayacağımız tarih şu an net değil. Mayıs’ın ortasında gibi başlaması bir seçenek olursa, format değişiklikleri konuşulabilir ancak normal sezonun tamamının oynanması masada olan konu. Ama bunların hepsi sağlık durumuna göre belli olacak.

TRT Spor

Anadolu Efes bu sezon bütçesini en verimli şekilde kullanan takımlardan biriydi Euroleague sahnesinde. Alper ağabeyin de yönetici olarak son yıllarda takımla beraber kendini çok iyi geliştirdiği bir gerçek. Gerek koç Ataman ile gerekse oyuncularla kurduğu iyi ilişki takımdaki havanın bir tık daha iyi olmasını sağlıyor, güven veriyor. Maaşlar konusunda belirttiği gibi henüz bir karar alınmadı ancak yakın zamanda Euroleague yönetiminin oyuncular birliği ile anlaşması miktar ne olursa olsun bir kesintiye gidileceği biliniyor. Lacivert beyazlılar da büyük olasılıkla bu karar sonrası kesintiyi uygulayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …