Güncel Haberler

Zalgiris Genel Menajeri: “Sezonu Amerikalılar Olmadan Tamamlayabiliriz.”

Coronavirüs salgınının etkisiyle süresiz olarak ertelenen Turkish Airlines Euroleague‘in 2019-20 sezonunu hangi senaryoyla tamamlayacağı halen belirsizliğini koruyor.

Ligin A lisanslı takımlarından olan Zalgiris Kaunas’ın Genel Menajeri Paulius Motiejunas, sezonun geri kalanı hakkındaki görüşlerini kulübün sosyal medya hesabının yaptığı podcastte dile getirdi.

Litvanyalı yönetici, Euroleague’de ortak kararın sezonun tamamlanması olduğunu hatırlatırken, Olimpiyatlar’ın ertelenmesinin de bunu desteklediğini belirtti. Ancak yine de temkinli konuştu ve sezonun iptal olma ihtimalinin de halen masada olduğunu söyledi:

Tüm senaryolar arasında, iptal seçeneği de var. Fakat bu ilk seçeneğimiz değil ve henüz oylamaya bile koymadık. Sezonu bitirmenin yollarnı arıyoruz. Evet, iptalin bir seçenek olduğunu biliyoruz ama bunu konuşmadık.

Zalgiris Kaunas Resmi & Eurohoops

Diğer taraftan Zalgiris ile beraber bir çok takım ABD’li oyuncuların ülkelerine dönmesine izin verdiler. Bu konuda Motiejunas, ABD’li oyuncuların sezon devam ederse geri dönmeme ihtimallerinin bulunduğunu da hatırlattı:

Sanırım bu mümkün ama takımlar nasıl görünecek? O zaman artık aynı ligden ve kadro olmayacak. Bir takım oluşturuyorsun ve böyle bitirmek istiyorsun. Biz sezona kötü başladıktan sonra kimyayı bulduk. Daha sonrasının nasıl olacağını görmek istiyoruz. Eğer Amerikalılar olmazsa gerçekten ne yapacağız?

Zalgiris Kaunas Resmi & Eurohoops

Motiejunas sıkça gündeme gelen oyuncu sözleşmeleri ve yeni sezonunun bütçesinin ne seviyede olacağı hakkında da açıklamalar yaptı:

Henüz çok erken. Bu daha ilk dalga. Sözleşmelerin küçültülmesi konusunda anlaşmamız gerekecek. EuroLeague Oyuncular Birliği’yle bunu müzakere ediyoruz. Ne olacağını göreceğiz. Gelecek sezon içinse bütçeler ve ücretler bir darbe alacak. Daha küçük olması gerekecek. Fakat bunu konuşmanın zamanı değil.

Zalgiris Kaunas Resmi & Eurohoops

Zalgiris Kaunas, Euroleague’in A lisanslı takımları arasında en mütevazi bütçeye sahip olanı. Litvanya ekolünden yetiştirdikleri önemli isimlerle düşük maliyetli ve potansiyelli yabancı oyuncuları harmanlayıp koç Jasikevicius yönetiminde son yıllarda çok iyi ayakta kaldılar ve üst üste Final Four başarıları da sergilediler. Normal şartlarda olduğu gibi bu kriz anında da ayaklarını yorganlarına göre uzatmaları beklenen bir davranış. Ligimizdeki kulüplerin de Zalgiris tarzındaki takımları iyi inceleyip ekonomik olarak açılmadan hadlerini bilerek ve artık çok daha ince eliyip sık dokuyarak hareket etmeleri gerekiyor Motiejunas’ın da dediği gibi artık önümüzdeki bir kaç yıl basketbol ekonomisi küçülecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …