Güncel Haberler

Barcelona, Maaş Kesintisi Sayesinde 6 Milyon Euro Tasarruf Yaptı

Turkish Airlines Euroleague‘de coronavirüs için ekonomik önlemleri en erken ve net şekilde alan Barcelona‘nın ne kadar tasarruf yaptığı netleşti.

Salgının Avrupa’da giderek artmasıyla liglerin tamamı ertelenmiş ya da sezon iptal edilmişti. Basketbolun durduğu bu günlerde kulübü ekonomik olarak da korumak isteyen İspanyol ekibi bir çok kulübe örnek olacak şekilde bir karar alarak oyuncu maaşlarında %70’lik bir kesintiye gitmişti.

Basketbol takımındaki oyuncular diğer branşlara göre biraz zor kabul etseler de kararı saygıyla karşılamışlardı ve tüm takım olarak anlaşarak karara uymuşlardı.

İspanyol haber ajansı AS’ın haberine göre Barcelona, oyuncu maaşlarında yaptığı bu kesintiyle beraber yaklaşık aylık 2.1 milyon euro yani toplamda 6.3 milyon euro tasarruf elde etmiş oldu.

Bildiğiniz üzere Barcelona geçtiğimiz yaz yaptığı hamlelerle bir yıldızlar topluluğuna dönüşmüş ve toplamda 41 milyon euro’luk bütçesiyle kulüp tarihinin en büyük basketbol bütçesini oluşturmuştu. Katalan ekibi vergiler dair maaşlara ise 32.9 milyon euro ayırmış durumdaydı.

AS’da yer alan haberin detaylarında sezonunun tamamen iptal olması durumunda Barça’nın TV ve reklam gelirleri gibi kayıplarlal beraber 2.5 milyon zarar edeceği belirtildi. Yani yönetim maaşlarda yaptığı bu kesintiyle zarar etmekten kurtulmuş olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …