Güncel Haberler

Warriors’ın İlk Sıradan Seçmek İstediği İsim Belli Oldu

2020 NBA Draftı hakkında senaryolar sezonun askıya alınmasıyla beraber artık daha sık konuşulmaya başlandı.

Büyük olasılıkla lotaryayı Golden State Warriors kazanacak ve ilk sıradan seçim yapma hakkına sahip olacak. Eğer bu hakkını takaslamazsa birinci sıradan seçmeleri beklenen isim ise Georgia Bulldogs forması ile dikkatleri çeken Anthony Edwards‘ın olacağı söyleniyor.

San Fransisco Chronicle’ın haberine göre Warriors, eğer lotaryayı kazanıp ilk sıra seçim hakkına sahip olursa bu hakkını takaslamak konusuna da sıcak bakıyor. Eğer istedikleri gibi bir takas teklifi alamazlarsa ise Edwards’ı kadrolarına katacakları belirtildi haberde.

Warriors’ın lotaryayı kazanamayıp 2-5.sıra arasında bir seçim hakkı elde etmesi durumunda ise gündemindeki isim Maccabi Tel Aviv‘in 19 yaşındaki genç yıldız adayı Deni Avdija.

Bleacher Report da yaptığı draft değerlendirmesinde Warriors’ın ilk sıradan Edwards’ı seçmesi beklendiği belirtildi. Sitenin uzmanlarından Wasserman şu açıklamaları yaptı:

Edwards, Draft’taki en iyi yetenek kim sorusuna verilen en popüler cevap. Edwards’ın skorerliği ve birden fazla pozisyonu oynayabilme yeteneği de göz önünde bulundurulunca Steve Kerr’ün sistemine uyum sağlaması zor gözükmüyor.

Bleacher Report & Eurohoops

Benzer şekilde The Athletic yazarlarından Sam Vecenie de draft değerlendrmesinde Anthony Edwards’ın ilk sıradan seçilebileceğini belirtti.

Kadrosunda Stephen Curry, Klay Thompson, Andrew Wiggins, Draymond Green gibi yıldızları bulunduran Warriors, yeni sezonda ligin en iddialı takımları arasında yer alacak. Elbette şampiyonluk kovalayacak bir takımda Edwards’ın gelişiminin üst düzeyde olamayacağını, dakikalarının zaman zaman sınırlı kalabileceğini de unutmamak lazım.

Warriors ilk sıra hakkını takaslamak isterse takıma bir yıldız daha katabilir görüşü oldukça hakim. Örneğin Wiggins, ellerinde bulunan Wolves’un ilk 3 sıra korumalı draft hakkı ve kendi birinci sıra haklarını vererek Wizards’dan Bradley Beal’i talep edip alabilirler.

Sonuç olarak Warriors lotaryayı kazanıp ilk sıra hakkını alırsa bunu nasıl kullanacağı yazın en çok konuşulan konulardan biri olacak. Eğer takaslamayıp seçime giderlerse Edwards’ı kadrolarına katmaları oldukça yüksek bir ihtimal.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …