Güncel Haberler

Furkan Korkmaz: “Larkin ile Oynayacak Olmak Beni Heyecanlandırıyor.”

NBA‘de ülkemizi temsil eden genç yıldızımız Furkan Korkmaz, TRTspor’un yayınına bağlanarak hem NBA macerası hem de milli takım hakkında açıklamalarda bulundu.

Coronavirüs önlemleri kapsamında evinden çıkmadığını belirten 22 yaşındaki yıldız, gelecek planlarında Avrupa’ya dönmenin yer almadığını da dile getirdi.

Milli takımımızın yeni üyesi, devşirme statüsünde oynayacak olan Shane Larkin hakkında şu ifadeleri kullandı Korkmaz:

Larkin’in oyunculuğunu tartışmaya gerek yok, takıma katacaklarına eminiz. Larkin’le oynayacak olmak bizi heyecanlandıran bir durum, herkesin severek izlediği bir oyuncu. Çok da iyi bir karakter. Onunla beraber bizim jenerasyon Ay Yıldızlı formayla çok önemli işler başaracak.

TRTspor

Philadelphia 76ers‘da geçirdiği sezonu şöyle değerlendirdi Korkmaz:

Çok farklı bir hikaye oldu Philly’e dönüş sürecim. Birkaç farklı takımla görüşüyorduk ama aklımda Avrupa’ya dönmek yoktu. Philadelphia’nın beni tekrar araması sürpriz oldu. Sezon başladıktan sonra rolüm hızlı bir şekilde değişmeye başladı. Benim için farklı bir yaz oldu, şükür ki takımdaki yerimi buldum. Çok önemli işler başaracağız. Ne zaman olacağını kestiremiyoruz ama güzel şeyler başaracağız. Çok güzel bir organizasyon ve arkadaşlık ortamı var.

TRTspor

76ers taraftarına ayrı bir parantez açan Furkan, şu ifadeleri kullandı:

Philadelphia taraftarıyla çok güzel iki sene geçirmemiştik ama onların beni sahiplenmesi, benim onları sahiplenmemle birlikte tadından yenmez bir durum haline geldi. Onların desteğini hissetmek çok önemli. Onlara teşekkür ediyorum.

TRTspor

Bireysel gelişimi ve hedeflerine de değindi Furkan:

Üçüncü seneye başlarken işi sıkı tutmam gerektiğinin farkındaydım. Sezona bu kafayla başladığım için işi sıkı tuttum. NBA’in formatını kavramak çok önemli, işin başından sıkı tuttum diyebilirim. Hedeflerim bitmedi, çok daha iyi olmam gereken konular var. Herkesten daha fazla çalışmaya çalışıyorum. Philadelphia’nın takım opsiyonu var, sezonun akıbeti belli olduktan sonra takımla oturup konuşabiliriz.

TRTSpor

Furkan için ben halen NBA’e erken adım attı fikrindeyim, bu sezon zaman zaman sergilediği performans elbette geliştiğini net olarak gösteriyor ama Avrupa’da Euroleague sahnesinde üst düzey takımlarda iyi süreler almadan NBA’de pişmesi ona zaman kaybettiriyor. Cedi veya Doncic gibi net süreler aldıktan sonra NBA sahnesine sadece 1 ya da 2 sezon daha sonra çıksaydı çok daha fazla kazanımla çok daha fazla süreler alırken buluyor olacaktı kendini. Savunmada gelişimini sürdüren Furkan’ın şutları ile yaşamaktan öteye geçip enerjisi ile de takıma katkı sağlaması şart. Aksi durumda şuan aldığı sürelerden öteye gidebilmesi yani koçların sekiz ya da dokuzuncu tercihlerinden öteye geçmesi pek kolay görünmüyor. Umarım yeni sezonda beklenen sıçramayı yapıp altı ya da yedinci adamlığa terfi edebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Golden State, Kerr’ün Kontratını Uzattı

NBA Batı konferansı ekiplerinden Golden State Warriors yaptığı açıklamayla Steve Kerr, ile çok yıllı bir …