Güncel Haberler

Micic: “Ataman ile Ortak Bil Dil Bulduk.”

Anadolu Efes‘in geçen sezon ve bu sezon şimdiye kadar sergilediği harika performansın lideri Larkin olarak görünse de Sırp guard Vasilije Micic‘in rolünün ne kadar önemli olduğu tartışılmaz bir konu.

Turkish Airlines Euroleague’in en iyi guardlarından biri olan Micic, ülkesinde Sport Klub’a açıklamalarda bulundu.

Sırp guard şimdiye kadar birlikte çalıştığı antrenörlerle ilgili fikirlerini dile getirirken şuanki koçu Ergin Ataman‘a da büyük bir parantez açtı:

Herkes ondan şüphe ediyordu, dürüst olmak gerekirse ben de ilk geldiğim dönemde bunu yaptım. Ama her şeyi bir kenara koydum. Özgürlük verildi, saha dışında çok az iletişime geçtik ama benim için yeterli. Ergin Ataman Efes‘te kalmamın en büyük nedenlerinden biri, ortak bir dil bulduk ve kişisel olarak istediğim her şeyi ondan aldım.

Sport Klub & Eurohoops

Micic röportajın ikinci kısmında kariyerinin en iyi maçı olarak geçen sezon play-off serisindeki Barcelona ile oynadıkları 5. maçı işaret etti. Ayrıca başka bir oyuncunun özelliğini almak isterse bunun kim ve hangi özelliği olur sorusuna ise Fenerbahçe Beko‘dan Derrick Williams‘ın atletizmi diye cevap verdi.

Sırp guarda sorulan bir diğer ilginç soru da en çok hangi basketbolcunun videolarını izlediğiydi. Micic şöyle cevap verdi:

Dimitris Diamantidis. Onunla aramızda bazı benzerlikler olduğunu düşünüyorum. Ben de onun gibi oyunun tüm alanlarını doldurmaya çalışıyorum. Sayı, asist, ribaund. Savunma yapmayı da seviyoruz. Beni her zaman büyülemiştir. Onun dışında herkes gibi Michael Jordan’ı seviyorum. Bir skorerden çok takımına yardımcı olan Steve Nash, Jason Kidd gibi isimleri izliyorum.

Sport Klub & Eurohoops

Her ne kadar Anadolu Efes’in saha içindeki lideri Larkin gibi görünse de Micic’in takımın asıl lideri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü savunmada da takımına öncülük ediyor ve Larkin’in bu kadar fazla skor üretmesinde onun servislerinin, deliciliğinin ve çok yönlü oyununun da etkisi hayli büyük. Sırp guard Orhun Ene ve Sarunas Jasikevicius gibi çok önemli oyun kurucuların koçluğunda kendini çok iyi geliştirdi ve şuanda Anadolu Efes forması ile kariyerinin en başarılı dönemini geçiriyor. Onu yakın zamanda NBA sahnesinde görebileceğimizi ve rahatlıkla uyum sağlayıp, orada da çok iyi bir kariyeri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …