Güncel Haberler

NBA Yönetimi, Oyuncular Birliği ile Maaşların Geleceğini Görüşüyor

Coronavirüs tedbirleri nedeniyle NBA‘in ertelenmesinin ardından oyuncuların maaşlarında nasıl bir kesinti yapalacağı belirsizliğini koruyor.

Utah Jazz’ın Fransız pivotu Rudy Gobert’in testinin pozitif çıkması sonucu 11 Mart gecesi NBA ligi ertelemiş ve önlemi alan ilk spor organizasyonu da olmuştu aynı zamanda.

ESPN’in haberine göre NBA yönetimi ile Oyuncular Birliği, normal sezonun oynanmaması durumunda oyuncuların maaşlarında %25 civarında bir kesinti yapılması üzerinde görüşmelerini sürdürüyorlar.

Oyuncuların Toplu İş Sözleşmesinde “Mücbir Sebepler” nedeniyle maçlar oynanmazsa maç başına alınan ücretlerin %25’ine kadar kesilebilmesini içeren bir madde yer alıyor. Bu madde de salgın hastalıklar ibaresi de mevcut. Diğer taraftan NBA yönetimi, mücbir sebep durumunda sezona ara verilmesiyle Toplu İş Sözleşmesini 60 gün içerisinde revize etme hakkını da saklı tutuyor. Ama NBA yönetimi mevcut şartlar içerisinde bu tarz bir revizeye gitmeyi düşünmüyor.

NBA’de testleri pozitif çıkan oyunculardan iyi haberler gelmeye devam ediyor olsa da ABD genelinde hızla yayılan salgın yönetimin işini epey zora sokmuş durumda. Yönetim halen sezonu tamamlayabilmek için olası senaryoları çalışmaya devam ediyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …