Güncel Haberler

FIBA Şampiyonlar Ligi Sezonu Nasıl Tamamlayacağını Açıkladı

FIBA Şampiyonlar Ligi coronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelenen büyük basketbol organizasyonları arasında en hızlı aksiyon alarak sezonun geleceğini belirleyen ilk organizasyon oldu.

FIBA yönetimi yaptığı açıklamayla, Şampiyonlar Ligi’nin 2019-20 sezonunu bitirmek için yazı pas geçip Eylül ayında Final 8 düzenleyeceğini duyurdu.

Yönetimin yaptığı resmi duyuruya göre Eylül ayının sonunda 2019-20 sezonunun tamamlanacağı konusunda anlaştılar. Bu kararla oyuncuların, koçların, hakemlerin ve taraftarların sağlığını daha iyi koruyabileceklerini de eklediler.

30 Eylül – 4 Ekim 2020 tarihleri arasında oynanması planlanan Final 8 turnuvasında eliminasyon üsülü maçlar yapılacak ve 2019-20 sezonu şampiyonu belirlenmiş olacak. Bu organizasyona hangi şehrin ev sahipliği yapacağı ve diğer detayşar henüz belirlenmedi.

Bildiğiniz üzere son 16 turunda Dijon – Nizhny Novgorod ve Tenerife – Oostende eşleşmelerinde durum 1-1 ve son maçların oynanması bekleniyor son 8 takımın belirlenebilmesi adına.

Son 8 takım arasında play-off turunda diğer temsilcimiz Beşiktaş Sompo Sigorta’yı 2-0 ile geçen temsilcimiz Türk Telekom da yer alacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …