Güncel Haberler

Euroleague’de Son 10 Yılın Takımına Seçilen 4. İsim: Dimitris Diamantidis

Turkish Airlines Euroleague‘de 2010-20 yılları arasında performansları ile iz bırakmış isimler taraftarların verdiği oylarla belirlenmişti ve birbir açıklanmaya devam ediyor.

Daha önce açıklanan Kyle Hines, Juan Carlos Navarro ve Luka Doncic’in ardından 4. isim ise Panathinaikos‘un efsane oyun kurucusu Dimitris Diamantidis oldu.

Euroleague resmi sitesi ve sosyal medya hesapları Yunan efsane için hazırlanan bu videoyla son 10 yılın takımına dahil olan 4. ismi açıklamış oldu:

Panathinaikos formasıyla tarihe damgasını vuran maestro, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında Euroleague şampiyonluğuna ulaşırken, 2010-11 sezonunda ligin hem MVP’si hem de En İyi Savunmacısı seçilerek bunu başarabilen ilk isim olarak da tarihe geçmişti.

Seçime temel olan 2010’lı yıllarda 6 sezon forma giymesine rağmen bu sezonlardaki etkili performansıyla, 2010-11, 2011-12, 2012-13 sezonlarında üst üste 3.kez yılın beşinde yer alarak son 10 yılın takımına seçilmeyi haketti.

Diamantidis 12 sezon boyunca Panathinaikos ile mücadele ederken 2016 yazında Euroleague kariyerini 9.0 sayı, 3.5 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile tamamlamıştı. Efsane oyun kurucunun 13 numaralı forması da kulübü tarafından emekli edilmiş, OAKA’ya asılmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …