Güncel Haberler

Tolga Öngören: “Gelecek Sezonun Kasım’dan Önce Başlamasını Zor Görüyorum.”

Tofaş‘ın başarılı GM’i Tolga Öngören, verdiği röportajda coronavirüs salgınının lige etkilerini değerlendirdi ve yeni sezona dahi öngörülerini paylaştı.

Basketbol sezonu bana göre Kasım’dan önce başlayamaz. Market doğal olarak kuvvetli şekilde daralacak ama karamsar değilim. Türk basketbolu buradan yeni kazanımlarla daha iyi yerlere gelebilir. Kulüplerden istenecek kriterlerde esneme yapılmalı ama kriterlerden vazgeçilmemeli. Zor anlar insanları içselleştirir. Bu durumda öz kaynaklara dönmek de bir yol olmalı. Yabancı sayısının indirilmesi konusu gündeme gelmeli. BSL’de oynanmış 24 haftayı yok sayamayız. Lig bugünkü durumu ile tescil edilmeli. Bu sezonki ve gelecek sezonlarda devam eden kontratlar konusunda bir konsensüs sağlanmalı. Basketbol oyuncusuz olmaz ama kulüpler mutlaka korunmalı. Barcelona yüzde 70 kesinti yaparken bütün kulüplerde indirim yapılması kaçınılmaz.

Basketfaul

Barcelona gibi Dünya’nın finansal anlamında en güçlü spor organizasyonlarından birinde bile oyuncu maaşlarına %70 oranında ciddi bir indirim gelmişken bizim kulüplerimizde de küçülmeye gidilmesi kaçınılmaz bir son. Ancak Öngören’e katılmadığım bir nokta işi yine yabancı sınırına getirip bağlamak. Yabancı sayısı düşmesine rağmen yerli oyuncuların yeterli seviyede olmadıklarını gördük. Halen Ender, Cevher, Sinan veteran isimler önemli süreler alıyor. Dolayısıyla konu yabancı sayısını kısıtlamaktan çok alt yapıya daha çok yatırım yapmak olmalı. Sonuçta yabancı sınır 5 ise kimse size bu hakkınızın tamamını doldurmak zorundasınız demiyor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …