Güncel Haberler

Bakan Kasapoğlu: “Liglerin Seyirciyle Buluşacağı Günler Gelecektir”

Coronavirüs önlemleri kapsamında ülkemizde de tüm basketbol ligleri ertelenmişti.

Liglerin geleceği hakkında tartışmalar sürerken, bizleri nasıl günlerin beklediğine dair Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’ndan açıklamalar geldi.

Her şeyin başı sağlık. Sağlık şartları, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımız, onların bu noktadaki görüşleri ve bu anlamdaki çalışmalar çerçevesinde inşallah liglerin de her branşıyla oynanacağı, seyirciyle sporcuların buluşacağı günler de gelecektir, buna inanıyoruz. İnşallah şu süreci hep birlikte güçlü bir şekilde atlatalım.

A Haber

Liglerin yeniden başlaması halinde seyircili mi, seyircisiz mi olacağı, nasıl bir yol izleneceğine yönelik soru üzerine Bakan Kasapoğlu:

Burada en önemli konu Bilim Kurulu’nun bu konudaki çalışmaları, yönlendirmeleri ve sağlıkla ilgili gereklilik durumları, bunlara göre mutlaka en sağlıklı karar alınacaktır.

A Haber

Sayın bakan elbette net açıklamalar yapamıyor tarih ya da seyircili – seyircisiz maçlar hakkında. Ancak şu bir gerçek ki sezona bu kadar uzun bir ara verilmişken ve bu ara devam edecekken bu sezonu oynatmakta ısrar etmek zaten mantıklı değil. Artık bu sezonun finalize edilmesi takımların, bakanlığın ve TBF’nin yeni sezona hazırlanması, yeni sezonun kararlarını vermeleri gerekiyor. Unutmayalım ki basketbolcuların 6 hafta ara vermesi demek geri dönüş için en az 1 ay sağlık güvenliği eşliğinde antrenman yapmaları ile mümkün. Diğer taraftan bu süreye geri dönecek yabancı oyuncuların (tabi dönerlerse) 14 günlük karantina sürecini de eklemek gerek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …