Güncel Haberler

Tony Parker: “Boşa Ümit Vermemeliyiz, Sezon Devam Etmeyecek.”

Coronavirüs salgını nedeniyle Avrupa’da hayat ile beraber doğal olarak basketbol da durmuş oldu.

Bu süreçte liglerin nasıl döneceği ve devam edeceği konusunda basketbol adamları da görüşlerini dile getirmeye devam ediyorlar.

Eski NBA yıldızı ve Asvel Villeurbanne kulübünün sahiplerinden olan Tony Parker, Fransa Jeep Elite Pro A‘nın bir çok yerel lige benzer şekilde iptal edilmesini, sezonun devam etmemesinden yana olduğunu belirtirken, Turkish Airlines Euroleague için ise durumun daha karışık olduğun dile getirdi.

San Antonio Spurs efsanesi ülkesinde L’Equipe’e açıklamalarda bulundu:

Fransa Ligi için en akıllı çözüm sezonu bir şampiyon ya da düşen takımları belirlemeden iptal etmek. Bu sayede gelecek sezon için mümkün olduğunca yakın bir zamanda hazırlanabiliriz. Yanlış umutlar vermeyi durdurmalıyız. Sezonu devam ettirmeyeceğiz, federasyonun kararını bekliyoruz.

Olimpiyat Oyunları ertelendiyse LNB sezonu da iptal edilmeli. Olimpiyatlar’dan büyük bir şey yoktur. En büyük organizasyonlar ertelenip iptal edilirken bizim neden basketbol oynamaya devam etmemiz gerektiğini anlamıyorum.

EuroLeague’deki durum çok daha karışık olacaktır çünkü o mesele Avrupa ülkelerinin farklı sağlık ve güvenlik kuralları olmasına dayanıyor.

L’Equipe & Eurohoops

Parker’ın büyük hissesine sahip olduğu Asvel Villeurbanne, Pro A’da 21-4’lük galibiyet oranı ile liderlik koltuğunda oturuyorlar. Ancak Dijon ve Monaco onları averajla yakından takip ediyorlar, çok ciddi rakipler konumundalar. Euroleague’de ise 10-18 ile beklentilerin altında, 15.sırada yer alıyorlar. Sezona çok iyi giriş yapmışlar, özellikle kendi sahalarında fırtına gibi esmişlerdi ama sonrasında düşüşe geçtiler ve play-off resminden iyice uzaklaştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …