Güncel Haberler

Tolga Öngören: “Ligi Sonlandırıp Bugünkü Haliyle Tescil Etmeliyiz.”

Coronavirüs salgını nedeniyle ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘de diğer spor organizasyonları gibi süresiz olarak ertelenmişti.

Ligin önemli takımlarından olan Tofaş‘ın genel menajeri Tolga Öngören de bir çok meslektaşına katılıyor ve ligin devam etmemesi gerektiğini belirtiyor. Tescili de bugünkü haliyle yapalım diyor. İşte açıklamaları:

Liglerin bu aşamada sonlandırılnasından sonra kontratların, sözleşmeleri gelecek sezon devam edenlerle ilgili durumun, TBF kaynaklı gelirlerin geleceğinin herkesi yeni kararlar almaya yönlendireceğini düşünüyorum. Herkes bilmeli hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Belki 3 yıllık bir planla yeni bir yapılanmaya gitmek lazım. Yeni projenin içinde mali kriterlerin yumuşatılması, yabancı sayısı gibi konular da gündeme gelebilir.

2019-20 sezonunun sonlandırılması durumunda puan durumuna bağlı olarak mevcut durumla ligin tescilini öneriyorum. Sonuçta 24 hafta oynanan ligde lider Anadolu Efes’in hakedilmiş bir durumu var.

Basketfaul

Ben de Öngören’e katılan isimlerdenim. Ligin kesinlikle tekrar başlamaması gerekiyor öncelikle. Bununla beraber takımların bunca zamandır ortaya koydukları maddi manevi bir emek var. Sezonun sonanması ve hiçe sayılması doğru gelmiyor. Hakkaniyet adına ligin bugünkü gibi tescil edilmesi, son 2 sıradaki Büyükçekmece ile İTÜ’nün düşmesi, lider Anadolu Efes’in ise şampiyonluk kupası ile ödüllendirilmesi en doğru seçenek olarak görünüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …