Güncel Haberler

Shaquille O’Neal: “Şimdiki Pivotlar Yumuşak.”

NBA‘in efsane oyuncularından biri olan Shaquille O’Neal, günümüzde sahne alan pivotları eleştirdi.

Hall of Fame’in de üyelerinden biri olan Shaq, modern basketbol içerisinde çokça gördüğümüz small-ball ve hücumların 3 sayılık atışlara yönelmesini eleştirirken, bu tarzın oyuncuları ve basketbolu yumuşattığını belirtti.

Heavy.com’un radyo programında açıklamalarda bulunan Shaq, NBA sahnesinde artık geneksel diyebileceğimiz uzunlardan kalmadığını belirtti. Uzun oyuncuların potadan uzaklaştığını ve daha çok şutları ile var olmaya başladığını dile getirdi.

Bu durum bahsettiğimiz uzun oyuncunun tarzına göre değişen bir şey. Uzun oyuncu tanımı pivotlar için kullanılıyor. Artık insanlar, uzun oyuncuların şut atmaya başladığını söylüyorlar. Basketbol değişiyor ancak oynanan oyun eskisi kadar sert değil.

Artık basketbolcular pota altında fiziksel mücadeleye girmek istemiyor. Yeni jenerasyona nasıl oynayacaklarını ben söyleyemem. Onlar için oyunu daha kolaylaştırmak için tavsiyeler veremem. Potadan potaya top taşımaya çalışan ilk uzun oyuncu bendim. Ancak basketbol yüksek yüzdeli şutlar attığınızda daha kolay hale geliyor. Benim Finallerde tam sahada top taşıdığımı düşünün, bu şekilde kazanamazdık.

Uzun oyuncuların yeteneklerini kullanarak daha yüksek yüzdeli şutlar kullanması gerekiyor. Üçlük çizgisinden, faul çizgisinden ya da saha içinden en yüksek yüzdeyle şut atan takım maçlarını kazanır. Bu istatistikle alakalı değil, sadece bir gerçek.

Eurohoops

NBA kariyeri boyunca 23.7 sayı, 10.9 ribaund gibi harika ortalamalara sahip olan Shaquille O’Neal, tarihin en dominant uzunları arasında gösteriliyor. 2.16 metre boyu ve aktif dönemlerindeki 147 kg ağırlığı ile 19 yıl boyunca rakiplerin en korkulu rüyası oldu Shaq. Onun ardından başta Dwight Howard olmak üzere bir çok isim bu misyonu üstlenmeye çalışsa da başarılı olamadılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …