Güncel Haberler

Boray Dai: “Sezon Oynanmamış Kabul Edilmeli.”

Coronavirüs salgını nedeniyle geç kalınmış olsa da ertelenen ING Basketbol Süper Ligi‘nde takımların yetkilileri sezonun kalanının nasıl devam edeceği hakkında fikirlerini beyan etmeye devam ediyorlar.

Gaziantep Basketbol‘un genel menajeri Boray Dai de meslektaşlarının çoğu gibi sezonunun devam etmemesi fikrine katılırken sonuç konusunda farklı fikirlere sahip.

Şu anda ortada ligin devam edip etmeyeceği ile ilgili bir belirsizlik var. Bence acil olarak bu belirsizliğin ortadan kalkacağı bir kararın alınması gerekiyor. Ligin bu sezon için oynanmasını çok doğru bulmuyorum. Sağlık açısından baktığımızda herkesin ne kadar tedirgin olduğunu son hafta oynanan maçlarda gördük. Ekonomik anlamda zaten zor bir sezon yaşarken, bu üzücü olayla birlikte daha da zor bir sürece girdik.

Sonuçta süreklilik arz eden bir işin içindeyiz. Dolayısıyla herkes için bu sezonu en az hasarla atlatıp önümüzdeki sezona daha güçlü girmemizin yollarına bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Bence bu sezon oynanmamış kabul edilmeli. Tabi ligin tescili konusunda federasyonun alacağı her türlü karara da saygı duymamız gerekiyor.

Basketfaul

Sezonun devam etmemesi konusunda diğer yöneticiler gibi Dai ile de fikrimiz aynı. Ancak sezonun bu kısmına kadar önemli emek vermiş ve önemli ekonomik fedakarlıklar yapmış takımların da haklarını korumak gerekiyor. Çok kötü bir sezon geçiren takımları ödüllendirip düşürmemek ya da çok iyi bir sezon geçiren Anadolu Efes’i cezalandırıp sezonu bu şekilde iptal etmek bana göre pek hakkaniyet içeren bir çözüm olmayacaktır. TBF’yi oldukça zor bir karar bekliyor olacak önümüzdeki günlerde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …