Güncel Haberler

Alper Yılmaz: “Bize Göre Ligler Sonlandırılmalıdır.”

Anadolu Efes genel menajeri Alper Yılmaz, ligin sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Yılmaz, coronavirüs nedeniyle süresiz olarak ertelenen ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin devam etmemesi gerektiğini dile getirdi ve şu açıklamalarda bulundu:

Coronavirus salgınından kısa sürede kurtulmamız ve etkilerinin ortadan kalkmasının mümkün olamayacağı meydanda. Kaldı ki örneğin Mayıs ayında liglere devam kararı alınsa dahi oyuncuların fiziksel eksiklerinin tamamlanması için bir süre geçecek, yabancı oyunculardan dönmek isteyenler iki hafta kadar karantinada kalacak. Birçok kulüp sözleşmeleri feshetmeye başlamışken, ayrıca giden yabancıların dönüp dönmeyeceği belli değilken şartları çok zorlamamak lazım. Play off’lar ileri bir tarihte oynanacak olsa kimler hangi kadroyla sahaya çıkacak? Devam edilecekse de kararın şimdiden verilmesi gerekir ki buna da imkan yok. Bu nedenlerle bize göre ligler sonlandırılmalıdır. Sonrasında federasyonun vereceği karara saygı duymalıyız.

Basketfaul

Liglerin devam etmesi ya da bu konuda bir çalışmaya gidilmesi pek olası bir yaklaşım olmaz. Bu kadar salgın bir hastalık varken ve oyuncular spordan, takımlarından bu kadar uzak kalmışken mantıklı değil. Diğer taraftan sezonun bu anına kadar takımların ortaya koydukları çabayı ve emeği de hiçe saymak doğru olmaz. Dolayısıyla haklı olan liglerin ertelenip liderin şampiyon ilan edilmesi, son 2 takımın da düşürülmesidir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …