Güncel Haberler

NBA’in Zararı 1 Milyar Dolar!

NBA’deki kayıp, takım başına 40 milyon dolar!

Coronavirüs salgınına en erken önlem alan organizasyondu NBA. Ancak sporcu sağlığı konusunda her ne kadar alkışları hakeden bir hareket olsa da ekonomik anlamda ciddi etkileri olacağı da biliniyordu.

Basketbolda dünyanın en büyük organizasyonu olan NBA, coronavirüs salgını nedeniyle vermek zorunda kalınan arada bilet satışları, yayın anlaşmaları ve sponspor gelirlerinin tamamını da kaybettiler doğal olarak. Fakat bu negatif etkiye rağmen NBA takımları, kontratları gereği oyuncularına 1 Nisan’da maaşlarını vermek zorundalar.

Salgının her geçen gün hızını ve etkisini arttırmasıyla beraber lige verilen aranın uzamasının yanı sıra sezonun komple iptal edilmesi de ciddi şekilde gündeme gelmiş durumda. Sezonunun kalan %21’lik kısmının oynanmadan tamamlanması durumunda tüm ligin zararının 1 milyar doların üstünde olacağı tahmin ediliyor.

‘Salary cap’ in 108 milyon doların altına inmesi bekleniyor!

Kulüpler kontratlar gereği 1 Nisan’daki tüm maaş ödemelerini yapacaklar. Ancak 15 Nisan’da yapmaları gereken ikinci ödemenin ne olacağına dair bir bilgi yok. Kulüpler isterlerse oyuncuların maaşlarının 1/92.6’sı kadar kesintiye gidebilecekler.

Play-off’ların oynanmadan sezonun iptal edilmesi durumunda zararın takım başına 40 milyon dolar olması bekleniyor. Tabi bu gelişmeyle beraber takımların oyuncu maaşlarına harcayacağı maksimum limiti belirleyen “Salary Cap” in de 2020-21 sezonunda beklentilerin çok altında olması bekleniyor. Bu sezon 109 milyon dolar olan limitin gelecek sezon 116 milyon dolara çıkması beklenirken şuanki öngörü bu sezondan da düşük olacağı, 108 milyon dolar olacağı yönünde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …