Güncel Haberler

Bertomeu Euroleague’in Yeniden Başlayacağı Muhtemel Tarihi Duyurdu

Turkish Airlines EuroLeague ve 7DAYS EuroCup organizasyonlarını bünyesinde barındıran Euroleague Basketball’un CEO’su Jordi Bertomeu, gündemin en önemli maddesi olan COVID-19 salgını nedeniyle liglerin askıya alınmasının ardından bir açıklama yayınladı.

Bertomeu, liglerin potansiyel yeniden başlama tarihini de açıkladı:

“Euroleague Basketball’un 20 yıllık tarihinin en zor zamanında gösterdiğiniz tutku ve sadakat için hepinize teşekkür etmek istiyorum.

COVID-19 virüsünün Avrupa’ya ilk gelişinden bu yana bu konuyu maksimum ciddiyetle ele aldık ve yerel hükümetlerin talimatlarını titizlikle takip ettik. Bu durum bizi en değerli hazinemiz olan taraftarlarımızın olmadığı maçlar oynatmak, karşılaşmaları farklı yerlerde oynatmak gibi alışılmışın dışında kararlar almaya ve en sonunda da topluluk olarak bununla savaşmak üzere katılımcılarımızla beraber ligi askıya almaya itti.

Maçlarımızın 11 Nisan 2020’ye kadar askıya alınacağını bildirirken şu ana kadar olağanüstü geçen sezonun mutlaka bir sona erdirileceğini taahhüt ediyoruz.

Sizlere euroleague.net ve resmi sosyal medya hesaplarımızdan içerik sunmaya, COVID-19 ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam deceğiz.

Euroleague Basketball olarak turnuvaların devam etmesini bir galibiyet olarak saymayı umuyoruz. Sağlık görevlilerimiz ve tıbbi uzmanlarla günlük iletişim halinde durumu gözlemliyor. Virüsün yayılmasını önlemek için halk sağlığı yetkilileri ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği önlemleri almanızı öneriririz.

Saygılarımla,

Jordi Bertomeu,

EuroLeague CEO’su”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …