Güncel Haberler

Anadolu Efes, Son Topta Maccabi Deplasmanından Çıkmadı

Turkish Airlines Euroleague 27.hafta mücadelesinde Anadolu Efes, deplasmanda Maccabi Tel Aviv karşısında son topa kadar savaşsa da 77-75’lik skorla kaybetmekten kurtulamadı. Böylelikle temsilcimizin 12 maçlık deplasman serisi de sonaermiş oldu.

Anadolu Efes bu sonuçla 23-4 oldu ve Barça ile Real’in kendisine bir adım daha yaklaşmasına izin verdi. Maccabi ise 19-8 oldu ve 4.sıra için bir adım önüne geçti CSKA’nın.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Maccabi’de milli oyuncumuz Scottie Wilbekin 21 sayı, 4 asist ile en skorer isim olurken, Othello Hunter 15 sayı, 12 ribaund, 2 asist ve Yovel Zoosman 11 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Lacivert beyazlılarda ise Krunoslav Simon 14 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma, Vasilije Micic 14 sayı ve Rodrigue Beaubois 13 sayı ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Lacivert beyazlıların serisinin bir yerde biteceğini hepimiz biliyorduk ve bunun Maccabi Tel Aviv gibi güçlü bir takıma karşı, böyle zor bir deplasmanda olması da gayet normaldi. Larkin’in sakatlıktan yeni dönmüş olması ve henüz %100’ünde olmaması, Micic’in organizasyona katkı verememesi ve Pleiss dışındaki diğer uzunların skor katkısı verememesi mağlubiyetin temel nedenleriydi. İkinci yarıda vidaları sıkan Maccabi savunması karşısında Larkin’den çok şey bekledik bizi alıştırdığı gibi takım arkadaşları da bu duruma çok alışmış olacak ki reaksiyon veremediler ondan bu katkı gelmeyince. Bunu iyi değerlendiren Maccabi de Wilbekin’i devreye sokup geri dönüşü tamamlayıp öne geçti. Aslında son hücumda yine şans bize geldi ama Larkin son topu maçı kazanmak için kullandı, penetre edip uzatmayı tercih etmedi. Hal böyle olunca da zor bir üçlüğe gitti ve isabet çıkaramadı. Dediğim gibi Anadolu Efes’in böyle bir kayıp yaşaması normal, önemli olan favori çıktığı maçta, özellikle evinde kayıp yaşamaması. Sonuçta halen en yakın rakipleri Barça ve Real’den 2 adım önde liderlik koltuğunda oturuyorlar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …