Güncel Haberler

Euroleague’den Hakemlere Yapılan Saldırıya Sert Yanıt!

21 Şubat Cuma akşamı Atina’da oynanan Panathinaikos – Barcelona maçı sonrası hatırlayacağınız üzere taksi ile otele dönmekte olan Luigi Lamonica, Emin Moğulkoç, Damir Javor hakem üçlüsüne çirkin bir saldırı yapılmıştı.

Euroleague yönetimi, bu saldırı sonrası kayıtsız kalmadı ve sert bir açıklama yaptı. 20 yıllık tarihlerinde ilk kez hakemlere bir saldırı olduğunu belirtirken olayın tekrarlanması durumunda Euroleague ve EuroCup maçlarının artık Yunanistan’dan oynanmayacağını dilegetirdi.

İşte Euroleague yönetimin açıklaması:

“Turkish Airlines EuroLeague’in 25. haftasında Atina’da Panathinaikos-Barcelona maçının ardından iki kişi karşılaşmanın hakemlerine saldırdı. Neyse ki üç hakem ve taksi şoförü iyi. Saldırının ardındana EuroLeague Basketbol, Yunanistan’dan ayrılana kadar hakemlerin güvenliğini garanti eden Yunan Polisi ile doğrudan iletişim kurdu.

EuroLeague Basketbol şunları belirtmek ister:

EuroLeague ve tüm katılımcı kulüpler herhangi bir şekilde veya biçimde şiddet içeren eylemleri kınıyor ve sıfır tolerans politikasını uygulamaya devam edecektir.
EuroLeague saldırıyla ilgili polis soruşturmasını destekleyecektir. Eğer iki kişi tanımlanırsa herhangi bir ek yasal işlem gerekmeksizin bu kişilerin EuroLeague etkinliklerine katılmaları yasaklanacaktır.
EuroLeague üç hakemi yapacakları her türlü eylemde destekleyecektir.
EuroLeague Basketbol, takımlar, hakemler ve diğer tüm akredite personller için sağlanan güvenlik ve emniyet ile organizasyonda gereken sağlıklı, samimi ve rahat bir ortamı desteklemeye devam edecektir.

EuroLeague Basketbol gelecekte bu tür olayları önlemek için kulüplerin ve yerel makamların işbirliğini arayacaktır. EuroLeague’de daha önce böyle bir saldırı görülmemiş olsa da Yunanistan’da benzer bir olay tekrar meydana gelirse bu takımlar, hakemler ve diğer tüm akredite olan personeller için güvenli bir ortamın garanti edilemeyeceğini gösterir. Bu durumda EuroLeague Basketbol, Yunanistan’daki tüm EuroLeague, EuroCup ve U18 Turnuvaları’nın yerini değiştirmeyi derhal değerlendirecektir.”

Kaynak: Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …