Güncel Haberler

Euroleague Sezon Ortası GM Anketi 2.Bölüm: MVP, En İyi Lider ve Daha Fazlası

Turkish Airlines Euroleague artık gelenekselleşen sezon ortası GM anketinin 2.bölümünü yayınladı.

ANKETİN İLK BÖLÜMÜNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

18 takımın GM’lerinin MVP ve en iyi lider gibi önemli kategorilerde oy kullandığı anketin 2.bölümünün sonuçları şu şekilde gerçekleşti:

1.En spektaküler oyuncu kim?

Bu alanda Euroleague GM’leri tahmin edeceğiniz gibi ortak bir isimde buluştu. Oyların %61.1’ni elde eden Anadolu Efes‘in ele avuca sığmayan guardı Shane Larkin en spektaküler oyuncu seçildi.

2.En saf şutör kim?

Euroleague GM’leri en saf şutör konusunda biraz kararsız kalsalar da çoğunluk Real Madrid‘in tecrübeli guardı Jaycee Carroll’dan yana seçimini yaptı.

3.En iyi pasör kim?

Takım yöneticilerinin ortak noktada buluştuğu ve tek bir isme yöneldiği bir diğer soru da en iyi pasör oldu. GM’lerin %61.1’i oylarını Panathinaikos‘un Yunan maestrosu Nick Calathes‘den yana yaptılar seçimlerini.

4.En iyi ribaundçu kim?

Bu soruda da aslında bir isim ön plana çıktı. GM’lerin %61.1’i Olympiakos‘un Sırp uzunu Nikola Milutinov‘dan yana cevaplarını kullanırlarken kalan yöneticiler de %22.2 ile Asvel’in Nijeryalı uzunu Tonye Jekiri’nin ribaund yetenekleri konusunda ortak karara vardılar.

5.En iyi lider kim?

Bu sorunda tam bir denge hakimdi 3 isim arasında. Euroleague takımlarının GM’leri 3 isim arasında bölündüler. Real Madrid’in Arjantinli sihirbazı Facundo Campazzo, Barcelona’nın yıldız forveti Nikola Mirotic ve Baskonia’nın istikrarlı Gürcü forveti Toko Shengelia ortak olarak en iyi lider oldular.

6.Sezonun en iyi patlama yapan ismi kim?

Bu soruda Euroleague GM’leri farklı isimlere, dağınık bir şekilde yönelseler de iki isim yine de ön plana çıktı. Anadolu Efes’in şahane guardı Shane Larkin oyların %22.2’sini toplarken Alba Berlin’in istikrarlı kanat oyuncusu, Litvanyalı Rokas Giedraitis de %16.7 oy aldı.

7.Takımınıza ilk alacağınız oyuncu kim?

Euroleague yöneticileri bu sorunun cevabını MVp sorusunun cevabına paralel olarak verdiler beklendiği gibi. Anadolu Efes‘in müthiş guardı Shane Larkin ile Barcelona‘nın yıldız forveti Nikola Mirotic %22.2 ile sorunun ortak cevaı oldular.

8.Son topları en iyi oynayan isim kim?

Takım yönetcileri farklı isimlere cevaplarını dağıtmış olsalar da CSKA Moskova‘nın Birleşik Amerikalı skoreri Mike James oyların %27.8’ini alarak bu sorunun cevabı olan isimdi.

9.En iyi savunmacı kim?

Euroleague GM’leri bu soruda da ortak bir karara vararak çoğunlukla tek bir isme yönelmişler. Real Madrid‘in kulesi Walter Tavares oyların %33.3’ünü almayı başardı.

10. Yükselen Yıldız kim?

Euroleague takımlarının yöneticileri sezonunun ilk yarısının en iyi genç oyuncusu için Maccabi Tel Aviv‘in 2 oyuncusunun ön plana çıkardılar. Yovel Zoosman %33.3 ile ilk sırada yer alırken Deni Avdija ise %22.2 ile ikinci sırada yer aldı.

11.Sezonun MVP’si kim?

18 takımın GM’i bu soruya da çok net bir cevap verdiler. Anadolu Efes‘in süper yıldızı Shane Larkin oyların tam %72.2’sini alarak açık ara MVP seçilmiş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …