Güncel Haberler

Fenerbahçe, Barça’yı Salladı Ama Yıkamadı

Turkish Airlines Euroleague 20.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuğu güçlü Barcelona‘yı sallasa da yıkamadı, 74-80’lik skorla kaybetti. Bu sonuça sarı lacivertliler 8 galibiyette kalırken, Barça ise 14 galibiyete ulaşarak zirve yarışındaki iddialarını sürdürdüler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Barça’da Victor Claver 17 sayı, 2 asist, Malcolm Delaney 14 sayı, 2 ribaund, 2 asist ve Brandon Davies, Cory Higgins, Nikola Mirotic üçlüsü de 12’şer sayıyla galibiyetin mimarları oldular.

Fenerbahçe Beko‘da ise Kostas Sloukas 14 sayı, 7 ribaund, 11 asist, Nando De Colo 12 sayı, 2 ribaund ve Nikola Kalinic 12 sayı ile direnen isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler Olympiakos galibiyeti ile başlayan seride güzel sinyaller verdiler ve Vesely’nin de geri dönmesiyle beraber işler yoluna girdi. Ancak… Bu toparlanma sericinde oynadıkları takımlar Euroleague’in kalbur üstü ekiplerinden değillerdi. İyi olda olan temsilcimiz ilk önemli sınavını Ataşehir’de güçlü Barça karşısında verdi. Maça maalesef çok kötü başladık, lig ve Euroleague’de son 3 maçını da kaybeden ve reaksiyon göstermesi beklenen İspanyol ekibi de beklendiği gibi agresif başladı maça. Sarı lacivertliler savunmada vidaları sıkamayınca daha maçın ilk bölümünde 12-30’la geriye düştüler. Bu noktadan sonra Sloukas’ın hücumdaki akıllı penetre pas organizasyonları ve Vesely’nin savunmaya getirdiği enerji ile maça tekrar ortak oldu ve devreye 39-42 geride girdik. İkinci yarıda Sloukas hücumda da sazı eline aldı ve bu kez kenardan gelen Dixon ile Nunnally’nin enerjisi ile maça tutunmaya devam ettik, son çeyreğe 5 sayı farkla geride girdik. Son çeyrekte de senaryo değişmedi. De Colo ile Williams’dan istediği verimi alamayan temsilcimiz Kalinic ve Nunnally’nin Sloukas’a eşlik etmesiyle maçın içinde kalmaya devam ettik. Ama son çeyrekte hem savunma hem de hücumda yaptığımız basit hatalar, Sloukas’ı yeteri kadar dinlendiremediğimiz için son bölüme diri girememesi, Delaney ile Higgins’i birebirde durduramamız ve Claver’den gelen x-faktör katkısı maçı kaybetmemize neden oldu. Temsilcimiz toparlanma sürecindeki ilk zorlu sınavını geçemedi ama gösterdiği dirençli oyun ile yine de sonrası için iyi sinyaller verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …