Güncel Haberler

Nunnally Fenerbahçe’ye Geri Mi Dönüyor?

Turkish Airlines Euroleague‘de sergilediği kötü performansla play-off şansını bile her geçen gün zora sokan temsilcimiz Fenerbahçe Beko, uzun rotasyonuna yaptığı Thomas hamlesinin ardından kısa rotasyonuna da takviye yapmak istiyor.

Fenerbahçe Beko‘nun listesinin tepesindeki isim ise eski oyuncusu James Nunnally. Ancak Birleşik Amerikalı şutörün halihazırda Çin ekibi Shanghai Sharks ile devam eden bir kontratı var. Sarı lacivertliler sezonun geri kalanı için kendisine $300.000’lık bir kontrat teklif etti ama Çin ekibinin onu bırakmaya niyeti yok. Bu nedenle de transferin şu aşamadan gerçekleşmesi zor görünüyor. Fenerbahçe’nin bu aşamada alternatif isimlere yönelmesi bekleniyor. Kurallar gereği bu sezon daha önce Euroleague’de forma giymiş bir oyuncuyu 14 ve 16.hafta arasındaki dönemde transfer edebiliyorlar sadece (25 Aralık Çarşamba TSİ 20:00’a kadar), dolayısıyla zamanları epey daralmış durumda. Bu süreden sonra oyuncu havuzu onlar için daha da daralacak.

2.01 boyunda olan 1990 doğumlu kanat oyuncusu Shanghai forması ile 12 maça çıkarken 22.3 sayı (%50 3sayı), 5.5 ribaund, 3.3 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Sarı lacivertli forma ile mücadele ettiği 2 sezonda da taraftarın sevgilisi olan ve koç Obradovic’in sistemine tamamen uygum sağlayan Birleşik Amerikalı şutör geçtiğimiz sezon da Milano ile Euroleague sahnesinde artık sadece bir şütör değil komple bir skorer olduğunun mesajını da vermişti. Artık dribbling üstü şutlarını portföyüne ekleyen ve kendi skorunu da üretebilen bir oyuncuya evrilmiş olan Nunnally, savunma konusunda da 1,2,3 numaraların karşısında hem sürati hem de fiziği ile iyi işler çıkarıyor. Datome ve Kalinic’den özellikle 3 numarada iyi verim alamayan Fenerbahçe için çok değerli bir katkı olacağı gibi uzun beşlerde 2 numarada da süre alarak Melih ve De Colo’nun sürelerini de dengeler. Özetle Çin ekibi ile anlaşılabilirse sarı lacivertlilerin sisteminde yine önemli bir parça olur Nunnally.

https://www.youtube.com/watch?v=LEPdnfBa0m8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …